1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Bin Ladin'i ele veren kişi İngiltere vatandaşı'
Bin Ladini ele veren kişi İngiltere vatandaşı

'Bin Ladin'i ele veren kişi İngiltere vatandaşı'

Pakistanlı gazeteci Emir Mir, Usame Bin Ladin'in Pakistan istihbaratı tarafından gizli tutulan yerini ABD'ye söyleyen kişinin, İngiltere'den sığınma hakkı almış eski bir Pakistanlı komutan olduğunu öne sürdü.

A+A-

ABD’nin Pulitzer ödüllü gazetecisi Seymour Hersh’ün, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in operasyonla öldürülmediği, aksine Bin Ladin’i esir tutan Pakistan istihbaratından bir muhbirin yer bilgisini sızdırdığı yönündeki iddiaları tartışılmaya devam ederken, söz konusu muhbirin kimliğine dair yeni bir iddia ortaya atıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre, önde gelen Pakistanlı gazeteci Emir Mir, Usame Bin Ladin’in Pakistan istihbaratı tarafından gizli tutulan yerini ABD’ye söyleyen kişinin, İngiltere’den sığınma hakkı almış eski bir Pakistanlı komutan olan Osman Halid olduğunu öne sürdü.

İngiliz Telegraph gazetesinin de yer verdiği habere göre, Halid, 1979’da Başbakan Zülfikar Ali Butto’nun idam edilmesini protesto için Pakistan ordusundaki 25 yıllık görevinden ayrılmış ve İngiltere’den sığınma hakkı istemişti. Halid geçen yıl 79 yaşında kanserden hayatını kaybetti.

AİLE İDDİALARA TEPKİLİ

Halid’in ailesi ise iddiaları reddetti. Babasının ‘kolay hedef’ olduğunu savunan oğul Abid Halid, “Pakistan siyaseti hakkındaki eleştirel fikirleri yüzünden hedef alındı. Bin Ladin’i ihbar ettiği iddia edildiği sırada kanserle boğuşuyordu. Bu söylenenler hiçbir anlam ifade etmiyor” diye konuştu.

(RADİKAL)

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur