1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Bilgi ve deneyimi daha ileriye götürebilmek için adayım”
“Bilgi ve deneyimi daha ileriye götürebilmek için adayım”

“Bilgi ve deneyimi daha ileriye götürebilmek için adayım”

“Belediyenin ihtiyat Sandığı Dairesi ve Sosyal Sigorta Dairesi’ne hiçbir borcu bulunmuyor. Personel yatırımları düzenli bir şekilde yapılıyor”

A+A-

Ayşe GÜLER

Beyarmudu Belediye Başkanı ve UBP Beyarmudu Belediye başkan adayı İlker Edip, 8 yıllık görev süresince kazandığı bilgi ve deneyimini daha ileriye götürebilmek için yeniden aday olduğunu açıkladı.

Edip, yapılan kamuoyu araştırmalarında tüm partilerden kendisine destek olduğunu savunarak, partinin değil, halkın adayı olduğunu söyledi.
Edip, belediyenin Beyarmudu, Güvercinlik, Çayönü, Köprülü, Türkmenköy, İncirli olmak üzere 6 köye hizmet verdiğini belirtti.

Bölgedeki nüfusun 4 bin 604 olduğunu belirten Edip, göreve geldiğinde bu oranın 3 bin 300 civarında olduğunu kaydetti.

Edip, “2008 yılında Güvercinlik ve Düzce belediyeye bağlandı. Düzce’de yerleşim yeri yok, askeri bir yer. Ancak belediye hizmetleri götürülüyor” dedi.
Belediye çalışanları ile ilgili de bilgi veren Edip, belediyede 46 personelin hizmet verdiğini, göreve geldiğinde bu rakamın 40 olduğunu dile getirdi.
Edip, belediyenin ihtiyat Sandığı Dairesi ve Sosyal Sigorta Dairesi’ne hiçbir borcunun bulunmadığını dile getirerek, personelin yatırımlarının düzenli bir şekilde yapıldığını söyledi.

Belediyenin piyasadan 80-90 bin TL civarında alacağının bulunduğunu dile getiren Edip, yeni ödemelerde hiçbir sıkıntının yaşanmadığını, borcun geçmişten geldiğini kaydetti.

Edip, borçların taksitlendirildiğini ancak faizlerin durdurulmadığını bunun yasal olmadığını söyledi.

Devlet katkısının yüzde 42’si personel giderlerine

Belediyenin aylık 197 bin TL devlet katkısı aldığını belirten Edip, katkı payının yüzde 42’sinin personel giderlerine harcandığını dile getirdi.
Edip, geri kalan kısmın ise rutin işlerin dönmesi için kullanıldığını ve ‘küçük yatırımlara’ ayrıldığını söyleyerek, büyük yatırımlar için belediyenin AB ve TC Yardım Heyeti katkılarından yararlandığını ifade etti.

“2 projeyi söz vermeme rağmen hayata geçiremedim”

Son 4 yıl içerisinde 2 projeyi söz vermesine rağmen hayata geçiremediğini de söyleyen Edip şöyle konuştu: “Arıtma tesisini söz vermemize rağmen hayata geçiremedik. Bunun nedeni Türkiye’den gelecek olan suydu. Suyun ne zaman geleceği belli olmadığı için projeyi bekletmeye aldık. 2. proje ise üreticilere söz verdiğimiz soğuk hava deposuydu. Bundan geri adım attık. Çünkü 2 kişi bölgeye soğuk hava deposu kazandırdı. Özel sektörün önünü kesmek istemedik”

Yatırımlar…

Edip, son 4 yıl içerisinde bölgeye yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.
Belediyenin bağlı olduğu köylerdeki musluklardan içme suyu kalitesinde 24 saat su aktığını söyleyen Edip, mazotla çalışan kuyuların elektriğe çevrildiğinden bahsetti.
Edip, ova yolları ve organize hayvancılık bölgesine alt yapı ve elektrik götürüldüğünü ifade ederek, son 4 yıl süre içerisinde Türkmenköy ile Beyarmudu arasındaki anayolunun TC Yardım Heyeti katkılarıyla hayata geçtiğini dile getirdi.
Yer altı kaynaklarının artması için dere yataklarına ıslah çalışması yapıldığını belirten Edip, tüm bölgelerde haşare ile mücadelenin ise devam ettiğini kaydetti.
Edip, vatandaşların daha aktif bir şekilde spor yapabilmesi için belediyenin bağlı olduğu köylere açık hava spor aletlerinin kurulduğunu ifade etti.
Köylerdeki mevcut parkların yenilendiğini dile getiren Edip, bölgedeki yağmur suyu drenaj ve kaldırım çalışmalarının halen devam ettiğini söyledi.
Edip, TC Yardım Heyeti katkıları ile Beyarmudu’ndaki caminin restore edilerek, hizmete açıldığını belirterek, şu anda Güvercinlik köyündeki cami ile ilgili çalışmaların devam ettiğini aktardı.
Bölgede yoğun olarak patates üretiminin yapıldığını söyleyen Edip, üreticilerin yararlanması adına belediyenin kendi öz kaynakları ile baskül yapıldığını kaydetti.
Edip, belediye bünyesindeki yaşlı biriminin 450-500 yaşlıya hizmet verdiğini söyleyerek, “Yaşlılara gerekli bakımı yapıyor, evlerdeki sorunu gidermeye çalışıyoruz. Onları yaşlılar haftasında belirli yerlere götürmeye çalışıyoruz” dedi.

Çalışmalar…

TC Yardım Heyeti katkılarıyla köy meydanını düzenlediklerini dile getiren Edip, meydana hayatını kaybeden eski belediye başkanının isminin verildiğini kaydetti.
Edip, köy meydanı ve caminin kültür evi olarak bölgeye kazandırıldığını söyleyerek, bunun yanı sıra köy kadın kurslarının 3 köyde devam ettiğini ifade etti.


Tüm köylerde akıllı sayaç

Belediyenin hizmet verdiği köylerde ön ödemeli akıllı sayaç sistemine geçtiklerini kaydeden Edip, su faturalarında yüzde 25 oranında tasarruf sağlandığını açıkladı.
Edip, böylelikle belediyenin mali yapısındaki tahsilat durumunun 2 katına yükseldiğini ifade ederek, “Ayda 15 bin TL civarında su faturası tahsil ediyorduk. Şimdi bu rakam 30 bin TL’ye yükseldi” dedi.
Akıllı sayaç sistemi ile peşin ödeme yapan herkese su verildiğini söyleyen Edip, 6 köyde şubelerinin bulunduğunu, vatandaşların şubelere giderek ödemelerini yaptığını ifade etti.
Edip, bu sisteme geçebilmek adına 2 yıl çalışma yürüttüklerinden de bahsederek, şöyle konuştu: “Akıllı sayaç sistemi vatandaşları mağdur etmiyor. Örneğin suyunuz bitse dahi 3 tonluk krediniz var, kullanabiliyorsunuz. Tatil günlerde sistem suyu kesmiyor”

Sorunlarla ilgili kamuoyu araştırması

2008 yılında bölgedeki sorunlarla ilgili kamuoyu araştırması yaptıklarını aktaran Edip, böylelikle vatandaşların taleplerine daha kolay ulaştıklarını kaydetti.
Edip, o dönemde özellikle kültür ve sanat alanlarında vatandaşlardan ciddi bir talebin olduğunu söyledi.

Güney Mesarya Sosyal Tesisleri…

2009 yılında AB’den onay alındığını ancak projenin 2013’te temelinin atıldığını söyleyen Edip, yaşanan gecikmenin AB’deki bürokrasiden kaynaklandığını dile getirdi.
Edip, şu anda projenin ilk etabının tamamlandığını belirterek, projenin bedelinin 1 milyon 290 bin Euro olduğunu açıkladı.
Maliyetin 700 bin Euro’nun AB tarafından karşılanacağını dile getiren Edip, tesis hakkında bilgi verdi.
Edip, “tesis içerisinde 300 kişilik tiyatro, seminer ve sinema salonu, 300 kişilik çok amaçlı salon, 75 kişilik seminer salonu, 15 kişilik de toplantı salonu bulunuyor. Tesis içerisinde 2, etapta kreş, yaşlı dinlenme evi, spor alanları ve açık pazar kurulacak. Açık pazarın bir kısmı şu anda yapıldı. Seçim sonrası açık pazarı hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur