1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bıçaklı: “Sonuç çıkmazsa Genel Kurul kararı uygulanacak”
Bıçaklı:  “Sonuç çıkmazsa Genel Kurul kararı uygulanacak”

Bıçaklı: “Sonuç çıkmazsa Genel Kurul kararı uygulanacak”

“Herkesin ve Demirören’in söylediği gibi çözüm FIFA yoluysa, bu yolu KOP üzerinden geçeceğiz. Genel Kurul kararı ortadadır ve halen yürürlüktedir. 45 gün içerisinde herhangi bir sonuç bulunmazsa bu karar uygulanacak”

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in “Çözüm olacaksa FIFA kurallarında olacak” açıklamasını hatırlatarak “Herkesin ve Demirören’in söylediği gibi çözüm FIFA yoluysa, bu yolu KOP üzerinden geçeceğiz. Genel Kurul kararı ortadadır ve halen yürürlüktedir. 45 gün içerisinde herhangi bir sonuç bulunmazsa bu karar uygulanacak” açıklamasını yaptı ve kararın net olduğunu vurguladı.

Bıçaklı “Demirören Genel Kurul’dan önce söyledi”
“Bu 2 aydan beridir sürdürülen bir meseledir. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Genel Kurulu’ndan önce de sayın Demirören, Cumhurbaşkanımızı arayarak FIFA üyesi olmadığımız için bize bu konuda yardımcı olamayacaklarını söylemişti” diyen Bıçaklı “Bunun üzerine KTFF Genel Kurulu olağanüstü toplanmıştır. Eğer bu sorunları çözmek için FIFA üyesi olmamız gerekiyorsa, ki söylenen o dur, o zaman FIFA üyesi olmak için Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) üzerinden olmamız gerektiği konusunda Genel Kurulumuz böyle bir kanaate vardı ve 3 çekimser oya karşılık oy çokluğu ile bu kararı üretti. Şimdi bu çerçevede sürdürülen süreç içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanını adaya davet etmesi ve bu konuda çıkış araması noktasından sonra da dün aslında Demirören 20 gün önce söylediğini tekrarladı. Bu sıkıntınızı FIFA üzerinden çözebilirsiniz, FIFA üyesi olmanızla biz de size yardımcı olabiliriz dedi” diye konuştu.

“Kıbrıs Cumhuriyeti’nde futbolda da hakkımız olduğunun farkında değiller”
“Hepimize söylenen açık ve nettir. FIFA üyesi olmadan bu sorunları çözemezsiniz anlamındadır” diye konuşan Bıçaklı “Ancak her 2 devlet arasında bu konuyu değerlendireceklerini söylediler ve gelecek hafta içerisinde Spor Bakanımız, Türkiye Spor Bakanı ile Ankara’da görüşeceği bize söylendi. Bizim derdimiz sorunun bir an evvel çözülmesidir. Niyet varsa çözülür. Ancak bu ülkede petrol ve gaz arandığı zaman ülkeyi yönetenler Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’na uygun olarak bizim ortak olduğumuzu, hakkımız olduğunu söyledi. Ama futbola gelince Kıbrıs Cumhuriyeti haklarımızın ortada olduğunun farkında değiller” açıklamasını yaptı.

“TFF gelecekse KTFF ile temas kuracak”
“İşin diğer tarafı, TFF bu ülkeye gelecekse benim ülkemin Futbol Federasyonu başkanı ile temasa geçip gelecek ve toplantı KTFF’de yapılacak. Federasyon konusunu ve KOP konusunu çözmek Cumhurbaşkanlarının işi değildir” diyen Bıçaklı “Sorunun iki devlet arasında konuşulacağı ve çözülmesi gerektiği söylendi ancak Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen biri toplantıda yoktu. Bunu nasıl yapacaklar göreceğiz” şeklinde konuştu.

“Çözüm FIFA yoluysa, bu yolu KOP üzerinden geçeceğiz”
Bıçaklı sözlerinin sonunda “Bizim söylediğimiz şu; burada bir sorun var, ciddi bir sorundur ve ivedi olarak çözülmesi gerekir. Eğer bunu çözemezlerse bizim ikinci bir yolumuz yoktur. Herkesin ve Demirören’in söylediği gibi çözüm FIFA yoluysa, bu yolu KOP üzerinden geçeceğiz. Genel Kurul kararı ortadadır ve halen yürürlüktedir. 45 gün içerisinde herhangi bir sonuç bulunmazsa bu karar uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1616 defa okunmuştur