1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Belediyelerde gündem: ‘Maaş’ ve 13. maaş
Belediyelerde gündem: ‘Maaş’ ve 13. maaş

Belediyelerde gündem: ‘Maaş’ ve 13. maaş

Ülkedeki 28 belediye içerisinde Yenierenköy Belediyesi dışındaki tüm belediyelerde 13. maaş ve Aralık ayı maaşları sorunsuz bir şekilde ödenmesi için çalışmalar sürüyor.

A+A-

• LTB’DE ÖDEMELER İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR…  Lefkoşa Belediyesi’nde personelin Aralık ayı ve 13. maaşların yılbaşından önce ödenmesi için çalışmalar sürüyor.

• 6 BELEDİYE DEVLET KATKISI BEKLİYOR… Dipkarpaz, Esentepe, Güzelyurt, Lapta, Akdoğan ve Paşaköy Belediyesi’nde ise ödemelerin yapılabilmesi için devlet katkısı bekleniyor

• 13. MAAŞ ÖDEYEN BELEDİYE SAYISI 6… Akıncılar, Lefke, Vadili, Alayköy, Girne, Yeniboğaziçi Belediyesi’nde 13. maaşlar personele ödenirken, bazı belediyeler ise bu hafta içerisinde gerekli ödemeleri yapmayı hedefliyor

• YENİERENKÖY’DE 13. MAAŞ ÖDEMESİ YOK… Mali kriz içerisinde olan ve personel maaşlarını 1 ay geriden ödenen Yenierenköy Belediyesi’nde ise bu yıl çalışanlara 13. maaş ödemesi verilmeyecek.

Ayşe GÜLER

Ülkedeki 28 belediye içerisinde Yenierenköy Belediyesi dışındaki tüm belediyelerde 13. maaş ve Aralık ayı maaşları sorunsuz bir şekilde ödenmesi için çalışmalar sürüyor.

Mali kriz içerisinde olan ve personel maaşlarını 1 ay geriden ödenen Yenierenköy Belediyesi’nde ise bu yıl çalışanlara 13. maaş ödemesi verilmeyecek. Akıncılar, Vadili, Serdarlı, Lefke, Girne ve Alayköy belediyelerinde çalışanların 13. maaşları ödenirken, Aralık ayı maaşlarının sorunsuz ödenmesi için de çalışmalar tamamlandığı öğrenildi.  Akdoğan, Geçitkale, Güzelyurt,Lapta, Tatlısu, Paşaköy, Beyarmudu, Esentepe ve Dipkarpaz belediyelerinde ise gerekli ödemelerin yapılabilmesi için devlet katkısının belediyelere aktarılması bekleniyor.

Lefkoşa Belediyesi’nde ise Aralık ayı ve 13. maaşların yılbaşından önce ödenmesi için çalışmaların yapıldığını açıklandı.
YENİDÜZEN, belediye başkanları ile görüştü, belediyelerin 13. maaş ve Aralık ayı maaşları ödemelerine yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Harmancı: “Yılbaşından önce ödemelerin yapılabilmesi için çalışıyoruz”

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı Aralık ayı ve 13. maaşların yılbaşından önce ödenmesi için çalışmaların yapıldığını belirtti.
Harmancı, 894 personele yaklaşık 6 milyon TL’lik ödeme yapılacağını açıkladı.

Benli: “Aralık ayı maaşları bugün ödenecek”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, personelin Aralık ayı maaşlarının bugün ödeneceğini açıkladı. 13 maaşların ödenmesinin ise her yıl olduğu gibi rutin bir şekilde gerçekleşeceğini söyleyen Benli, belediye çalışanlarının hiçbir mağduriyet yaşamayacağını kaydetti.

Özçınar: “Devlet katkısı belediyeye aktarıldığı anda, ödemeler yapılacak”

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise belediyelere aktarılan devlet katkısının 12. ve 13. taksitlerinin aktarıldığı anda gerekli ödemelerin personele yapılacağını söyledi.
Belediyenin 1 milyon 622 bin TL alacağının bulunduğunu ifade eden Özçınar, bu rakamın Aralık ayı maaşları ve 13. maaşlara denk geldiğini belirtti.
Özçınar, söz konusu ödemenin belediye bütçesinden yapılmasının imkansız olduğunu da sözlerine ekledi.

Arter: “790 bin TL tutarındaki Aralık ayı maaşları bugün ödenecek”

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise 370 personele Aralık ayı maaşlarının bugün ödeneceğini açıkladı.  13. maaşlarla ilgili ödemelerin ise devlet katkısının belediyeye aktarılmasının ardından yapılacağını kaydeden Arter, Aralık ayı maaşlarının 790 bin TL, 13. maaşlarının ise 1 milyon 72 bin TL’lik ödemeler olduğunu ifade etti.

Sadıkoğlu: “13 maaşlar yarın ödenecek”

İskele Belediyesi’nde 13. maaşların yarın ödeneceğini açıklayan belediye başkanı Hasan Sadıkoğlu, Aralık ayı maaşlarının da devlet tarafından yapılacak ödeme sonrasında yapılacağını belirtti.
Sadıkoğlu, belediyede 142 personelin hizmet verdiği belediyede 13. maaşlar için 470 bin TL, Aralık ayı maaşları için ise 400 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Sadıkoğlu ayrıca belediyedeki 40 mevsimlik çalışan için de gerekli ödemelerin yapılacağını söyledi.

Kaya: “13. maaşlar ödendi, Aralık maaşları yarın ya da Pazartesi verilecek”

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise belediye çalışanlarının 335 bin TL değerindeki 13 maaşlarının bu hafta içerisinde Pazartesi günü ödendiğini dile getirdi.
Aralık ayı maaşlarının ise yarın yada en geç Pazartesi günü ödenmesinin planlandığını ifade eden Kaya, 110 personelin Aralık ayı maaşları için 330 bin TL’lik ödeme yapılacağını kaydetti.

Güngördü: “301 personele 907 bin TL’lik 13. maaş ödemesi yaptık”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyedeki 304 personele 907 bin TL’lik 13. maaş ödemelerinin dün sabah itibariyle yapıldığını açıkladı.
Güngördü, Aralık ayı maaşlarının ise en geç Pazartesi günü ödeneceğini belirtti.

Latif: “Ödeme için devlet katkısı bekleniyor”

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ise 13. maaş ve Aralık ayı maaşı için toplamda 220 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu aktardı.
Latif, 38 personelin bulunduğu belediyede gerekli ödemeler için devlet katkısının beklendiğini ifade etti.

Barbaros: “Aralık ayı maaşları için 17 bin TL’ye ihtiyaç var”

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, 13. maaşların geçtiğimiz hafta içerisinde ödendiğini, Aralık ayı maaşlarının ise devletten gelecek katkının ardından personele verileceğini dile getirdi.
Barbaros, 3 işçi ve 1 memurun hizmet verdiği belediyede Aralık ayı maaşları için 17 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Adahan: “Aralık ayı maaşları için devlet katkısını bekliyoruz”

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, belediye işçilerinin 13. maaşlarının dün ödendiğini, memurların maaşlarının ise bugün ödeneceğini belirtti.
21 personelin bulunduğu belediyede Aralık ayı maaşları için kasadan 110 bin TL çıktığını ifade eden Adahan, devlet katkısının yatırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Serdarlı Belediyesi’nde sıkıntı yok

Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, 13. maaşların bugün, Aralık ayı maaşlarının ise en geç Cuma gününe kadar ödeneceğini açıkladı.
Bayraktar, maaşların devletten alınan katkı ve belediyenin kendi bütçesinden ödeneceğini kaydetti.


Öztaş: “13. maaşlar önümüzdeki hafta başında ödenecek”

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, maaşlarla ilgili hiçbir sıkıntının yaşanmadığını, ödemelerin yapılacağını kaydetti.
Öztaş, 13. maaşların önümüzdeki hafta başında, Aralık ayı maaşlarının ise yılbaşının hemen ardından ödeneceğini dile getirerek, ödemelerin belediyeye aktarılan devlet katkısından yapılacağını belirtti.


Işısal: “13. maaşlar yarın, Aralık maaşları haftaya ödenecek”

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, 173 personele toplamda 1,4 milyon TL’lik ödeme yapılacağını açıkladı.
13. maaşların yarın, Aralık ayı maaşlarının ise önümüzdeki hafta içerisinde ödenmesinin planlandığını kaydeden Işısal, “devletten 13. maaşlar dışında verilmesi gereken bir katkı payı var. o geldiği taktirde hem 13. maaşlar hem de Aralık ayı maaşları ödenecek” şeklinde konuştu.

Namsoy: “Devlet katkısı yatırıldığında, ödemeleri yapacağız”

Aralık ayı ve 13. maaş ödemeleri için devletten gelecek katkıyı beklediklerini açıklayan
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, ödemelerin yapılmasının ardından personel maaşlarının yatırılacağını kaydetti.
Namsoy, belediyede hizmet veren 150 personele 13. maaşlar ve Aralık ayı maaşı toplamında yaklaşık 1,2 milyon TL’lik ödeme yapılacağını aktardı.
Belediyeye verilen devlet katkısının belediye meclisi kararı ile 13 taksite bölündüğünü, son taksitle ilgili ödeme beklediklerini kaydeden Namsoy, “ödemeler için devlet katkısını bekliyoruz. Katkı almadan belediye bütçesinden ödeme yapamayız” şeklinde konuştu.


Orçan : “ 13 maaşlar, hafta sonundan önce verilecek”

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, personel maaşlarının ödenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.  13. maaşların hafta sonu öncesinde ödenmesinin planlandığını aktaran Orçan,  Aralık ayı maaşlarının ise gününde ödeneceğini dile getirdi.
Orçan, belediyede toplam 23 personele 150 bin TL’lik ödeme yapılacağını dile getirdi.

Tülücü: “Ödemeler için devlet katkısını bekliyoruz”

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, ödemeler için devlet katkısının belediyeye aktarılmasının beklendiğini ifade etti.
Tülücü, 37 personelin hizmet verdiği belediyede Aralık ayı maaşları için 130 bin TL, 13. maaşlar için ise 135 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Ataser: “13. maaşlar 30 Aralık’a kadar ödenecek”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser,103 personelin bulunduğu belediyede 13. maaş ve Aralık ayı maaşları için toplamda 310 bin TL’lik ödeme gerektiğini dile getirdi.
Aralık ayı maaşlarının 24 Aralık’ta, 13. maaşların ise 30 Aralık’ta ödeneceğini aktaran Ataser, devlet katkısının belediyeye aktarılması halinde ödemelerin yapılacağını ifade etti.
Ataser, “ekonomik açıdan, ayakları yere basan bir belediye yaratmak istiyoruz” dedi. 

Hulisioğlu: “99 personele 700 bin TL ödenecek”

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, personelin Aralık ayı maaşlarının yarın ödeneceğini aktardı. Devlet katkısının belediyeye yatırılması halinde 13. maaşların da Cuma günü ödeneceğini ifade eden Hulusioğlu, 99 personele toplamda 700 bin TL’lik bir ödeme yapılacağını ifade etti.

Yıkıcı: “Mali kriz nedeniyle 13. maaşlar ödenmeyecek”

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, mali kriz nedeniyle belediyenin 13. maaş ödemesi yapılmayacağını açıkladı.
124 çalışanın bulunduğu belediyede maaşların 1 ay geriden ödendiğini hatırlatan Yıkıcı, Aralık ayı maaşlarının bu ay sonunda ödeneceğini belirtti.

Edip: “Ödemeler için devlet katkısını bekliyoruz”

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, yılbaşı öncesinde Aralık ayı maaşları ile birlikte 13. maaşların personele ödeneceğini belirtti.
Edip, 49 personele 140 bin TL’lik ödemenin yapılmasının öngörüldüğünü ifade ederek, devlet katkısının yatırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Sarıçizmeli: “Ödemelerde sorun yaşanmayacak”

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Aralık maaşlarının bugün ödeneceğini, 13. maaşlarla ilgili ödemelerin ise önümüzdeki hafta içerisinde yapılacağını açıkladı.
54 personelin bulunduğu belediyede Aralık ayı maaşları için 130 bin TL, 13. maaşlar için ise 134 bin TL TL’lik ödeme yapılmasının planlandığını aktaran Sarıçizmeli, ödemeler ile ilgili sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

Öncü: “ Aralık ayı maaşları ay sonu ödenecek”

Bunun yanı sıra İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü, ay sonu Aralık ayı maaşlarının ödeneceğini belirtti. Devlet katkısı olmadan 13. maaşları ödemek için başka bir kaynak yaratıldığını ifade eden Öncü, 28 personelin Aralık ayı maaşları için 90 bin TL, 13. maaşlar için ise 113 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.


Çelebi: “Tüm ödemeler gününde yapılacak”

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, bugüne kadar tüm ödemelerin gününde yapıldığını hatırlatarak, bu yıl da ödemelerle ilgili sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti.
Çelebi, 105 personel için 900 bin TL ödeneceğini söyledi.

Demir: “ Aralık maaşları bugün veya yarın verilecek”

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ise personelin 13. maaşlarının 19 Aralık’ta ödendiğini belirterek, Aralık ayı maaşlarının ise bugün veya yarın personele verileceğini kaydetti.
Demir, 13. maaşlar için belediyenin kasasından 300 bin TL çıktığını ifade ederek, 94 personele ödenecek Aralık ayı maaşları için ise 255 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sennaroğlu: “Aralık ayı maaşları en geç yarına kadar ödenecek”

Aralık ayı maaşlarının en geç yarına kadar ödeneceğini ifade eden Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, yılbaşından önce de 13. maaşların personele verileceğini ifade etti.
Sennaroğlu, 50 çalışanın hizmet verdiği belediyede 13. maaş ve Aralık ayı maaşları için toplamda 220 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Manisoy: “117 bin TL’lik 13. maaş ödeneği verildi”

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, 33 personelin 13. maaşlarının 19 Aralık’ta yatırıldığını, Aralık ayı maaşlarının ise 30 Aralık tarihinde ödeneceğini belirtti.
Manisoy, belediye çalışanlarına 117 bin TL’lik 13. maaş ödeneği verildiğini kaydetti.

Erdoğan: “Toplamda 310 bin TL’ye ihtiyaç var”

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ise devlet katkısının belediyeye aktarılmasının ardından Aralık ayı ve 13. maaşların verileceğini dile getirdi.
Erdoğan, 59 personelin hizmet verdiği belediyede Aralık ayı maaşları için 170 bin TL, 13. maaşlar için ise 140 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Coşkun: “Devlet katkısı yatırılmazsa, borçlanacağız”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ise gerekli ödemelerin yapılabilmesi için devlet katkısının beklendiğine işaret etti.
Cuma gününe kadar devlet katkısının yatırılmaması halinde çalışanları mağdur etmemek adına borçlanmaya gidileceğini aktaran Coşkun, Aralık ayı maaşları için ortalama 97 bin TL’ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


------------------------------------------------------------------


Belediyelerin ödeme dağılımı ise şöyle:

Lefkoşa Belediyesi: Yılbaşından önce ödenmesi için çalışılıyor
Gönyeli Belediyesi: Aralık maaşları bugün, 13. maaşlar ise rutin şeklinde ödenecek
Mağusa: Aralık ayı maaşları bugün ödenecek. 13. maaşlar için devlet katkısı bekleniyor
Lefke Belediyesi: 13. maaşlar ödendi, Aralık maaşları ise yarın veya Cuma verilecek
Girne Belediyesi: 13. maaşlar verildi, Aralık maaşları en geç Pazartesi günü ödenecek
Güzelyurt Belediyesi: Ödemeler için devlet katkısı bekleniyor
Yenierenköy Belediyesi: Aralık ayı maaşları ay sonu ödenecek, 13. maaş ödemesi yok
Yeniboğaziçi Belediyesi: 13. maaşlar ödendi, Aralık maaşı bugün veya yarın
İskele Belediyesi: 13. maaşlar yarın verilecek, Aralık ayı maaşları da devlet tarafından
yapılacak ödeme sonrasında yapılacak
Akdoğan Belediyesi: Ödemeler için devlet katkısı bekleniyor
Akıncılar Belediyesi: 13. maaşlar ödendi, Aralık maaşları için devlet katkısı bekleniyor
Vadili Belediyesi: İşçilerin 13. maaşları ödendi, memurların maaşları bugün ödenecek. Aralık maaşları için devlet katkısı bekleniyor
Serdarlı Belediyesi: 13. maaşlar bugün, Aralık ayı maaşları en geç yarın
Geçitkale Belediyesi: 13. maaşlar önümüzdeki hafta, Aralık ayı maaşlarının ise yılbaşından sonra ödenecek
Değirmenlik Belediyesi: 13. maaşlar yarın, Aralık maaşları haftaya ödenecek
Lapta Belediyesi: Devlet katkısı bekleniyor
Tatlısu Belediyesi: 13. maaşlar hafta sonundan önce Aralık maaşları ise gününde ödenecek
Paşaköy Belediyesi: Devlet katkısı bekleniyor
Alsancak Belediyesi: Aralık ayı 24 Aralık’ta, 13. maaşlar 30’unda ödenecek
Çatalköy Belediyesi: Aralık maaşları yarın, 13 maaşlar ise devlet katkısı yatırılsa en geç Cuma günü ödenecek
Beyarmudu Belediyesi: Devlet katkısı bekleniyor
Mehmetçik Belediyesi: Aralık maaşları bugün ödenecek, 13. maaş ödemesinin önümüzdeki hafta yapılması planlanıyor
İnönü Belediyesi: Aralık maaşları ay sonu ödenecek, 13. maaş için devlet katkısı bekleniyor
Büyükkonuk Belediyesi: Aralık ayı maaşları en geç yarına,  yılbaşından önce de 13. Maaşlar ödenecek
Alayköy Belediyesi:  13. maaşlar ödendi, Aralık ayı maaşı 30 Aralık’ta
Esentepe Belediyesi: Devlet katkısı bekleniyor
Dipkarpaz Belediyesi: Devlet Katkısı bekleniyor

Bu haber toplam 3973 defa okunmuştur