1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başkan yeniden Ünver Bedevi…
Başkan yeniden Ünver Bedevi…

Başkan yeniden Ünver Bedevi…

K.T Barolar Birliği Olağan Genel Kurulu dün birlik lokalinde gerçekleşti…

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı yeniden Ünver Bedevi oldu. 216 oy alarak başkan olan Bedevi, Hasan Sönmezer’i 63 oy farkla geçti. Oylama sonucu Ünver Bedevi en fazla oyu alarak Yüksek Adliye Kurulu üyesi olmaya da hak kazandı. Barolar Birliği Lokali’nde dün saat 15:00'de başlayan Olağan Genel Kurul'da 376 avukat oy kullandı. Akşam saatlerine kadar süren Genel Kurul divan üyelerinin seçimiyle başladı. Süleyman Dolmacı'nın Divan Başkanı olduğu genel kurulda, Tevfik Pilli ve Dervişe Çerkez Gülyer divan heyetini oluşturdu. Üyelere önceden rapor halinde dağıtılan mali ve faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edilen Genel Kurul'da, başkan adayları olan Ünver Bedevi ve Hasan Sözmener konuşma yapmadı.

Oylama işlemi tartışıldı
Divan Başkanı Dolmacı raporları  onaylanması ardından seçime geçilmesine karar verdi. Bu arada oy kullanma işlemi konusunda kısa süreli bir tartışma yaşandı. Avukat Mehmet Ekin Vaiz, önceki genel kurulda oy kullanacak kişilere müdahale edildiğini iddia ederek, oylamanın kapalı bir alanda yapılmasını önerdi. Düşünce iradesine müdahale edilmemesi ve demokratik bir seçim yapılması için talepte bulunduğunu söyledi. Vaiz'in talebi üzerine Divan Başkanı, üyeler arasında açık oylama yaptı.
Oy çokluğu ile seçimin açık alanda yapılmasına karar verildi.
Bu arada tek bir sandıkta oy kullanma işlemi yapıldığı için avukatlar arasında büyük bir izdiham yaşandığı da dikkat çekti. Oylama işlemi saat 16:45'de sona erdi ve ardından sayıma geçildi.

Seçim sonucuna göre kazananlar
Oylama sonucunda 216 oy alarak Barolar Birliği Başkanlığı'na yeniden Ünver Bedevi seçildi. Ayrıca Bedevi üyelerin 160 oyunu alarak Yüksek Adliye Kurulu üyesi olmaya da hak kazandı. Baro Konseyi üyeliğine ise Ergin Ulunay, Altan Erdağ ve Ahmet Said Sayın seçilirken, Saffet Mehmetalioğulları ve Ali Onan yedek üye oldu. Disiplin Kurulu üyeleri ise Güner Çakın, Mahmut Tekinay, Özkul ÖZyiğit, Hüseyin İzveren ve Ezer Özsoy olurken, Alper Dede ise yedek üye oldu.
Üyeler seçim sonucunda başkanlığı kazanan Ünver Bedevi’yi tebrik etti.

Bu haber toplam 2863 defa okunmuştur