1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakan Yorgancıoğlu Erdoğan'la görüştü
Başbakan Yorgancıoğlu Erdoğanla görüştü

Başbakan Yorgancıoğlu Erdoğan'la görüştü

Başbakan Yorgancıoğlu, iki bakanla birlikte günübirlik İstanbul ziyareti gerçekleştirdi, T.C Başbakanı Erdoğan ile görüştü

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, dün Maliye Bakanı Zeren Mungan ve Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile birlikte günübirlik ziyaret için İstanbul’a gitti.  Gün içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Yorgancıoğlu gece saat 23:00’de adaya döndü. Başbakan Yorgancıoğlu, T.C Başbakanı ile bütçe, kuraklık ve ülke sorunlarının yer aldığı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bütçe hedefleri konusunda görüş birliği
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere bugün Maliye Bakanı Zeren Mungan ile Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile birlikte İstanbul’a giden  Başbakan Özkan Yorgancıoğlu saat 23.30 sıralarında yurda döndü. Başbakan Yorgancıoğlu ile bakanları Ercan Havaalanı’nda Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile bazı üst düzey yetkililer karşıladı. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, görüşmede ülke sorunları yanında kuraklık sorununu da ele aldıklarını söyledi. “Güzel, pozitif, samimi bir görüşme oldu. Ülkemizin sorunları yanında 2014 yılı bütçe uygulamalarının bir disiplin içerisinde yürütüldüğü ve bütçe hedeflerine ulaşılacağı konusunda görüş birliğine vardık. Sunduğumuz konuları süratli şekilde değerlendirip önümüzdeki günlerde sonuçlandırma gibi bir görüş de ortaya çıktı. Biz kendi açımızdan yaşadığımız sorunları ifade etmiş olmanın yanında görüşmenin olumlu geçmiş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başbakan Yorgancıoğlu, kısa bir süre sonra bunun pozitif sonuçlarını alacaklarını söyledi.

Basına kapalı 45 dakikalık görüşme
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İstanbul’da dün TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.
T.C Başbakanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"ni açıkladığı toplantının ardından, toplantıya katılan sporcu ve sanatçılarla bir araya geldi.
Erdoğan, daha sonra KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu ile görüştü. Basına kapalı görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Bu haber toplam 2216 defa okunmuştur