1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Bariyer olmalıydı”
“Bariyer olmalıydı”

“Bariyer olmalıydı”

Bir kişinin öldüğü üç kişinin ciddi şekilde yaralandığı trafik kazasında yolcu olarak bulunduğu araçta ağır yaralanan 29 yaşındaki Şahin Sevimli, dehşet kazayı YENİDÜZEN’e anlattı

A+A-

GÜRÜLTÜ VE KARANLIK… Ülkede infiale neden olan Lefkoşa-Girne anayolundaki kazadan yaralı olarak kurtulan Şahin Sevimli, kazaya dair hiç bir şey hatırlamıyor. Yolcu olarak bulunduğu araçta, aracın kontrolden çıktığını kaydeden Sevimli, “Kulağımda kalan ses bir gürültü ve gözümün önüne inen bir karanlık” diyor.

SEVİMLİ: “BARİYER OLMALIYDI” … “Lefkoşa-Girne anayolu yol olmaktan çıktı. Araçlar çok süratli, yüzlerce benzer kaza olmasına rağmen kimse önlem almadı. Bir kişi öldü, üç kişi ölümden döndük. O yolda bariyer olmalıydı. Geçmişteki kazalar dikkate alınsaydı ve önlem alınmış olsaydı kimsenin bugün canı yanmayacaktı”

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR… Şahin Sevimli ağır yaralı olarak kurtulduğu kazanın ardından iç kanama tehlikesi ile 4 gün yoğun bakım servisinde tutuldu. Sevimli'nin,  vücudundaki travmalar nedeniyle ortopedi servisinde tedavisi devam ediyor.

 

Devrim DEMİR

Lefkoşa-Girne anayolunda 24 Nisan tarihinde meydana gelen korkunç kazada ağır yaralı olarak kurtulan Şahin Sevimli, yoğun bakımdan önceki gün çıkarılarak, müşahede amaçlı  ‘ortopedi’ servisine alındı.

Korkunç kazanın izlerini taşıyan 29 yaşındaki genç, yaşadığı dehşeti YENİDÜZEN’e anlattı.

Yasin Er’in kullanımındaki KS 824 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Sevimli, korkunç güne dair sadece bir gürültü hatırlıyor ve sonrasında bir karanlık.

Anayolda bariyerin olmamasına dikkat çeken Sevimli, “O yolda bariyer olmuş olsaydı kimse ölmeyecekti” dedi.

Sevimli hayata tutundu…

Aynı iş yerinde çalıştığı iş arkadaşı ve şuan hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilen Yasin Er ile birlikte dağıtım için 24 Nisan sabahı Lefkoşa’dan yola çıkan Şahin Sevimli, bir kaç gün önce yoğun bakımdan çıkarıldı.

İç kanama tehlikesi geçiren Sevimli, hayata tutundu.

Kazaya dair hatırladığı tek şey “gürültü ve karanlık”

Şahin Sevimli, 24 yaşındaki Hilmi Çelebioğlu’nun yaşamını kaybettiği kazada olay gününe dair yaşadıklarını şöyle anlattı.

“Benim kullandığım araç serviste olduğu için, 24 Nisan sabahı arkadaşım Yasin Er’in aracı ile Girne’ye gitmek için yola çıktık. Bir sıkıntı yoktu, hız limiti çok yüksek de değildi. Dağıtım için bir iki yere uğrayıp mal bırakacaktık. Gönyeli Çemberi'nden Girne yoluna döndük, Lavinium Sitesi'ne yaklaşmadan önce şerit değiştirip araba geçmeye çalışırken ne olduğunu anlamadık. Yasin’in kullanımındaki araç,  kontrolden çıktı önce orta refüje çarptık, ardından elektrik direğine ve karşı yola uçtuğumuzu gördüm. Karşıdan bir araba geliyordu sonra bir gürültü ve karanlık başka bir şey hatırlamıyorum” dedi.

Sevimli: Bariyer olsaydı kimsenin canı yanmayacaktı

Kazadan ağır yaralı olarak kurtulan ve tedavisi Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde devam eden Şahin Sevimli, yolun kötü olduğunu iddia ediyor.  

Her gün yüzlerce insanın yaşayabileceği feci bir kazanın kendilerini bulduğunu ifade eden Sevimli, anayolun kötü ve özellikle bariyerin olmamasının faciaya davetiye çıkardığını kaydetti.

Lefkoşa-Girne anayolunda çeşitli ve sürekli şekilde trafik kazalarının yaşandığını anımsatan genç, “Bariyer olsaydı kimsenin canı yanmayacaktı. Bir kişi öldü, bizler ağır yaralandık. Bariyer konulmazsa çok insanın canı aynı şekilde yanacak” sözlerini kullandı.

Kaza nasıl olmuştu?

Kaza 24 Nisan tarihinde saat 09.40 sıralarında, Lefkoşa-Girne Anayolu'nda meydana gelmişti.

28 yaşındaki Yasin Er, yönetimindeki KS 824 plakalı araç ile Girne istikametine doğru seyrettiği sırada orta refüje çarpıp karşı şeride geçmişti.

Araç, bu sırada karşı istikametten gelen 24 yaşındaki Hilmi Çelebioğlu yönetimindeki HC 688 plakalı araçla çarpıştı.

Kaza sonucu yaralanan her iki araç sürücüsü ile KS 824 plakalı araçta yolcu olarak bulunan 29 yaşındaki Şahin Sevimli ve HC 688 plakalı araçta yolcu olarak bulunan 23 yaşındaki Sercan Hallaç Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İç kanama nedeniyle ameliyata alınan Hilmi Çelebioğlu, aynı gün hayatını kaybetti.

Çelebioğlu’nun aracında yolcu olarak bulunan Sercan Hallaç, 30 Nisan tarihinde hastaneden taburcu edilirken, Yasin Er’in aracında yolcu olarak bulunan Şahin Sevimli'nin tedavisi hastanede devam ediyor.

Er hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi

Hilmi Çelebioğlu’nun ‘Ölümüne sebebiyet vermekten’ tutuklanan Yasin Er aleyhindeki soruşturmada 29 Nisan tarihinde tamamlandı.

Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan sürücü Yasin Er, davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi'ne gönderildi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190505111202.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 3735 defa okunmuştur
İlgili Haberler