1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arkadaşları tutuklandı!
Arkadaşları tutuklandı!

Arkadaşları tutuklandı!

26 yaşındaki Arda Erkan’ın hayatını kaybettiği gece yanında olduğu iddia edilen ve yapılan tahlillerde kanında uyuşturucu tespit edildiği iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı

A+A-

Ayşe GÜLER

26 yaşındaki Arda Erkan’ın ölümünün ardından isimlerinin baş harfleri Ş. Ö ve S.K olan 2 kişi ‘uyuşturucu tasarrufu’ suçundan gözaltına alındı.
Arda’nın hayatını kaybettiği gece yanında olduğu iddia edilen ve yapılan tahlillerinde kanında Extacy ve Bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildiği ileri sürülen 2 kişi, dün yargı huzuruna çıkarıldı.
‘Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’  suçlamasıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar aleyhinde 2’şer gün tutukluluk emri alındı.
Gözaltına alınan 2 kişiden birinin 18 yaşından küçük olması nedeniyle duruşma ‘kapalı oturum’ olarak gerçekleşti, basının içeriye alınmasına izin verilmedi.

Soruşturma sürüyor
Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve tartışmaların yaşandığı Arda Erkan’ın ‘şüpheli ölümünün’
ardından polis geniş çaplı olarak soruşturmasını yürütmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Arda’nın arkasından polis, uyuşturucu soruşturmasını genişletti. Soruşturma kapsamında Arda’nın arkadaşları olduğu öğrenilen 2 kişiyi gözaltına alınırken, ailenin ‘darp’ iddialarını da araştırıyor.

Otopsi raporu bekleniyor
Öte yandan Arda'nın kesin ölüm nedenini ortaya çıkaracak otopsi raporunun açıklanması bekleniyor.
Hatırlanacağı üzere rapora bağlı “kan tahlili sonuçlarına” göre Arda’nın kanında ‘Bonzai, Extacy ve alkol’ tespit edildiği iddia edilmişti.
YENİDÜZEN’e açıklama yapan Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, bu yönde kendisine de bilgi geldiğini ancak henüz resmi olarak eline bir belge ulaşmadığını dile getirmişti.
Polis Basın Subaylığı ise Arda Erkan’ın otopsi raporunun henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek, raporun tebliğ edilmesi ardından açıklanacağını ifade etmişti.

Neler olmuştu?

26 yaşındaki Arda Erkan, Lefkoşa Ortaköy bölgesinde Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde park edilmiş aracı içerisinde ölü bulunmuştu.
Erkan’ın kullandığı aracın söz konusu bölgede sabah 04.00 sıralarında sinyal lambaları açık şekilde görüldüğü iddia edilmişti.
Şüpheli ölümün ardından Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri Erkan’ın arkadaşlarını sorguya almıştı.
Polis, Erkan’ın ölümünün üzerindeki sır perdesini aralamak için gün boyunca birçok kişiyle görüşerek bilgi toplamaya çalışmıştı.
Erkan’ın ölüm nedeninin ortaya çıkması için otopsi yapılmış, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Arda’nın vücudunda ‘sağa sola çarpma sonrasında oluşan yaralara’ rastladığını ölüm nedeni ile ilgili net bir şey söylemenin mümkün olmadığını aktarmıştı.
Yapılan otopside Erkan’dan doku örneklerinin yanı sıra kan, idrar ve mide içeriği alınarak Devlet Kimya Laboratuarı ve Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Patoloji Servisi’ne gönderilmişti.

Bu haber toplam 3179 defa okunmuştur
İlgili Haberler