1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Anastasiades'in muhatabı Eroğlu'dur"
Anastasiadesin muhatabı Eroğludur

"Anastasiades'in muhatabı Eroğlu'dur"

"Anastasiadis’in gösterdiği tepkinin “ilginç olduğu kadar ibret verici”

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Kıbrıs Rum liderliğinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs ziyaretiyle ilgili “hayal kırıklığı” yorumunu eleştirerek, “Anastasiadis’in masadaki muhatabının Kıbrıs Türk tarafı ve özelde Sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu hatırlatmak isteriz” dedi.

Osman Ertuğ konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’a yapmış olduğu resmi ziyarete Kıbrıs Rum tarafının ve özelde Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in gösterdiği tepkinin “ilginç olduğu kadar ibret verici” olduğunu söyledi.

Ertuğ, şöyle devam etti:

“Ziyaret öncesinde yine kendilerinin yazdığı bir senaryo çerçevesinde beklentiler yaratmaya yönelik bir algı yönetimine kalkışan Kıbrıs Rum liderliği, şimdi de bu beklentiler karşılanmadı diye ‘hayal kırıklığı’ iddialarında bulunmaktadır. Bu, tam anlamıyla halk dilimizde ‘kendi başına gelin güveyi olma’ olarak tanımladığımız bir davranıştır.

Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak Kuzey Kıbrıs’a yaptığı bu ilk ziyaretinde, Türkiye’nin Kıbrıs’a ilişkin barışçı, anlaşma yanlısı ve proaktif politikasını yeniden ortaya koymuş, bu konuda Kıbrıs Türk tarafının sürdürmekte olduğu samimi çabalara tam desteğini vurgulamıştır. Bundan hayal kırıklığına uğrayacak birileri varsa, bunlar ancak Kıbrıs’ta adil ve yaşayabilir bir uzlaşıyı istemeyenler olabilir.”

Anastasiadis’in bir yandan “metodoloji bizi çıkmaza sürüklemek için bir mazeret olamaz” derken diğer yandan da metodoloji konusunda kendi pozisyonunun kabulünü bir ön şart haline getirdiğini belirten Ertuğ, “Her türlü hakemlik ve arabuluculuğu reddettiğini söylüyor, ama AB, ‘diğer dostlar’ ve ‘stratejik ortak’ olarak tanımladığı dış güçleri müdahaleye davet ediyor” dedi.

Açıklamasına “Sayın Anastasiadis’in masadaki muhatabının Kıbrıs Türk tarafı ve özelde Sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu hatırlatmak isteriz” şeklinde devam eden Ertuğ, BM Genel Sekreteri’nin yeni Özel Danışmanı’nın iki tarafla temaslar yapmak maksadıyla adayı ziyaret etmek üzere olduğu şu günlerde, Anastasiadis ve Kıbrıs Rum tarafından gelen bu tür beyanların mevcut zorlukların aşılmasına yardımcı olmadığını ve bunlardan kaçınılması gerektiğini kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1342 defa okunmuştur