1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Aliyev’in ölümü araştırılarak, gereği yapılsın”
“Aliyev’in ölümü araştırılarak, gereği yapılsın”

“Aliyev’in ölümü araştırılarak, gereği yapılsın”

Toparlanıyoruz Hareketi’nden Çalışma Bakanlığı’na ve Polis’e Çağrı

A+A-

Toparlanıyoruz, YENİDÜZEN yazarı Cenk Mutluyakalı’nın, Mağusa’daki ölümün ardından, Heyder Aliyev’in “çalışma izni yoktu” iddialarının araştılmasını istedi, Çalışma Bakanlığı ile polisi göreve çağırdı


Toparlanıyoruz Hareketi, Mağusa’daki motosiklet kazasında yaşamını kaybeden, öğrenci Heyder Aliyev hakkında ‘çalışma izinsiz çalıştırıldığı’ iddialarının araştırılmasını istedi.

Toparlanıyoruz Hareketi  yaptığı açıklamada 15 Ağustos 2015 tarihinde Gazimağusa’da meydana gelen ve Heyder Aliyev isimli üniversite öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan kaza hakkında yetkililere çağrıda bulundu. Hareketten yapılan açıklama şöyle:

“15 Ağustos 2015 tarihinde Gazimağusa’da meydana gelen bir trafik kazası sonucunda Heyder Aliyev isimli bir üniversite öğrencisinin öldüğü haberlere yansımıştır. Üzülerek takip ettiğimiz bu haberlerin ardından, 18 Ağustos tarihinde Yenidüzen Gazetesi  yazarı Sn. Cenk Mutluyakalı konuya  köşesinde yer vererek kazada ölen öğrencinin çalışma izni olmaksızın çalışmakta olduğu yönünde iddialarda bulunmuştur.

Öncelikle ilgili Bakanlıktan bu iddialar hakkında açıklama beklemekteyiz. Sayın Mutluyakalı’nın iddialarının doğru olduğunun saptanması halinde ise, 63/2006 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası’nın öngördüğü 5 asgari ücret  tutarındaki idari para cezasının ilgili işverene derhal uygulanması yönünde çağrıda bulunuruz.

Ayrıca, yine aynı yasa hükümlerine göre çalışma izinsiz işçi çalıştırmak “suç” teşkil etmekte olup, asgari ücretin 12 katına kadar para cezasını veya 2 yıla kadar hapis cezasını veya her iki cezayı birden gerektirmektedir. Bu anlamda, gazete haberlerinin ve Sn Mutluyakalı’nın köşe yazısının Gazimağusa Polis Müdürlüğü tarafından ihbar kabul edilip ilgili işveren hakkında derhal soruşturma başlatılması yönünde çağrı yaparız.”

Toparlanıyoruz Hareketi, çalışma yaşamında yaşanan kazalar sonucu ölenlerin gün geçtikçe artmasından endişe duyduğu, ülkede denetim ve kural uygulama konularında tedbir alınmadığı durumda bu yönde gelen haberlerin daha da artabileceği uyarısında bulundu.

Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur