1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ali Çağman bugün GATA'ya gönderiliyor
Ali Çağman bugün GATAya gönderiliyor

Ali Çağman bugün GATA'ya gönderiliyor

YKP üyeleri, “Ali Çağman Yalnız Değildir” sloganı altında dün saat 11:00’de Gülseren Eğitim Taburu önünde eylem yaptı. Ali Çağman ile görüşmek isteyen bir grup YKP üyesinin, askeri makamlar tarafından uygun görülmediği gerekçesiyle içeriye alınmadığı öğre

A+A-

‘Asker kaçağı’ olduğu öne sürülerek bir süredir aranan ve geçtiğimiz günlerde polis tarafından Erdemli’de tutuklanan Ali Çağman’ın bugün Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’ya gönderileceği öğrenildi

Ali Çağman’ın durumunu GATA belirleyecek

Didem MENTEŞ

‘Asker kaçağı’ olduğu öne sürülerek bir süredir aranan ve geçtiğimiz günlerde polis tarafından Erdemli’de tutuklanan Ali Çağman’ın bugün Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’ya gönderileceği öğrenildi.

YKP üyesi Murat Kanatlı, askeri yetkililerinin Ali Çağman’ı bugün GATA’ya gönderme niyetinde olduklarını kendilerine söylediklerini belirtti.

Askerliğe elverişli olup olmadığı konusunda geçtiğimiz gün Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Sağlık Kurulu tarafından GATA’ya havale edilmesi kararı alınan Çağman’ın durumu GATA’da verilecek karar sonrası netleşecek.

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP)’den bir grup dün Ali Çağman’ı Mağusa’daki Gülseren Eğitim Taburu’na ziyaret etmek istedi ancak askeri makamlardan izin çıkmadı.

YENİDÜZEN’e konuşan YKP üyesi Murat Kanatlı, Ali Çağman’ın ailesi ve arkadaşlarıyla görüştürüldüğünü, kendilerinin görüşmesinin ise uygun bulunmadığı gerekçesiyle kabul edilmediklerini söyledi.
Kanatlı, Çağman’ın bugün apar topar GATA’ya havale edileceğini öğrendiklerini belirterek, bu durumun çok meşru olmadığını dile getirdi.


YKP içeri alınmadı

YKP üyeleri, “Ali Çağman Yalnız Değildir” sloganı altında dün saat 11:00’de Gülseren Eğitim Taburu’na gidilmesi için çağrıda bulundu.  Ali Çağman ile görüşmek isteyen bir grup YKP’li, askeri makamlar tarafından uygun görülmediği gerekçesiyle içeriye alınmadı. Ali Çağman için Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde alınan sağlık raporların, askeri makamlar tarafından tanınmamasını eleştiren YKP üyesi Murat Kanatlı, “Ali’nin yarın (bugün) GATA’ya gönderme isteğinde olduklarını öğrendik. Ailesinin kimlik kartını askeri makamlara vermesi bekleniyor. Kimlik kartı verildiği zaman Ali’yi apar topar GATA’ya götürecekler bu durum meşru değildir” dedi. 

Kanatlı: “Buradaki hastanede gözetim altında tutulmalı”

Kanatlı, “bizim hastanemiz doktorlarımız var oradan alınan raporlara güvenmiyorlar. Bu ülke bağımsız ise hastasının bakımı için yeterliliği varsa bu hastanenin raporları tanınmalıdır. Biz bazı milletvekillerine ulaşmaya çalışıyoruz. Madem bizim hastanemiz ve doktorlarımız var bizim talebimiz bu çocuğun burada gözetim altına alınmasıdır. Bundan sonraki amacımız bu süreci durdurabilmektir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Polis tarafından götürülmüştü

Hatırlanacağı üzere 18 Mart günü eşi ile birlikte Erdemli’deki evlerinde öğle yemeği yedikleri sırada, polislerin evlerine gelerek Çağman’ı götürmüştü.
Sağlık kontrollerinin yapılması için polis ve askerler tarafından 19 Mart sabah Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülen Çağman’ın askerliğe elverişli olup olmadığı, Sağlık Kurulu tarafından görüşülmüş, Kurul, yapılan değerlendirmelerin ardından Çağman ile ilgili son kararı vermek için konuyu GATA’ya havale etmişti.

Çağman’ın ailesi ise hastane önünde saatlerce beklemiş ve yaşananlara tepki göstermişti.

Bunun yanı sıra Avukat Özge Uğraşın ise Çağman’ın tutuklanması esnasında polis tarafından darp edildiğini savunarak,  Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçen Çağman’ın nenesi Şaziye Tütüncüsoğulları ve teyzesi Sevda Günsel’in tetkiklerinin sonuçlarını gösteren raporların kopyasını alabilmek için hastaneye başvuruda bulunmuştu.

Bu haber toplam 3191 defa okunmuştur