1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AKILLI SAYAÇ DAVASI GERİ ÇEKİLDİ
AKILLI SAYAÇ DAVASI GERİ ÇEKİLDİ

AKILLI SAYAÇ DAVASI GERİ ÇEKİLDİ

Dün toplanan KIB-TEK Yönetim Kurulu, 4 Temmuz’da sonuçlanan 140 bin 300 akıllı sayaç ihalesini ‘iptal’ ederek, Ağustos ayının ilk haftasında yeni ihale açılmasına karar verdi.

A+A-

 

KIB-TEK'in 'akıllı sayaç' ihalesine katılan firmalar tarafından talep edilen ihaleyle ilgili 'ara emri' başvurusu geri çekildi.

 

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) akıllı sayaç ihalesinde ‘idari şartnamedeki hususları yerine getirmedikleri’ gerekçesiyle elenen ancak farklı nedenlerle tekliflerin açılmadığını iddia ederek, mahkemeye başvuran üç firmanın ara emri tebligat duruşması davacılar tarafından geri çekildi. İhaleye katılacak olan bir firmanın başka bir firmayı nasıl ihaleden saf dışı bırakabileceği yönünde Kıb-Tek’in Teknik İşlerden sorumlu Müdür Muavini Kulderen Canselen’den yazılı tavsiye istediği ve Canselen’in de bunun için 7 sayfalık bir rapor hazırlayarak gönderdiği iddiası üzerine ‘davanın’ boyutu değiştiği gerekçesiyle ara emri davası geri çekildi. Ara emri tebligat davasının geri çekilmesiyle akıllı sayaç ihalesinin sonuca bağlanması yönünde bir engel kalmadığı belirtilirken, Kıb-Tek Yönetim Kurulu ihaleyle ilgili dün toplandı. Toplantı sonrası Yönetim Kurulu, 4 Temmuz’da sonuçlanan 140 bin 300 akıllı sayaç ihalesini ‘iptal’ ederek, Ağustos ayının ilk haftasında yeni ihale açılmasına karar verdi.
Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, dava sonucunu ve ihaleyle ilgili ortaya atılan ‘mail’ iddialarıyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yaparak, söz konusu mailin içeriği ve argümanlar bakımından mantığa sığmayacak gelişmeler olduğunun görüldüğünü ancak ihaleye gölge düşmemesi için ve Kulderen Canselen’in kamuoyu nezdinde mahkum olmaması için İhalenin Teknik Değerlendirmesi görevinden aldığını dile getirdi.

-----------------------------------

Tartışmalara neden olan akıllı sayaç ihalesiyle ilgili Kıb-Tek Yönetim Kurulu ani bir karar alarak, Temmuz ayında sonuçlanan ihalenin iptal edilmesine karar verdi. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, YENİDÜZEN’e açıkladı:

“Ağustos’un ilk haftası yeni ihale açılacak”

Temmuz ayındaki ihale süreciyle ilgili olarak ara emri tebligat davasının geri çekilmesinin ardından ‘akıllı sayaç ihalesinin sonuca bağlanması önünde bir engel kalmamasıyla Kıb-Tek Yönetim kurulu dün karar alarak, Ağutos’un ilk haftası yeni şartlarla birlikte yeniden ihaleye çıkılmasına karar verdi

 Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim,  Ağustos ayının ilk haftasında sayaçların 33 bin tanesini ‘peşin’ ödeme şartıyla yeni ihale açılacağını açıkladı. Akim, ihaleye katılacak firmaların sadece idari şartnameyi geçmelerinin yeterli olmayacağını söyleyerek, sunacakları sayacın teknik yeterliliği de sahip olmaları gerektiğini dile getirdi.

Haberin ayrıntıları YENİDÜZENde

Bu haber toplam 1678 defa okunmuştur