1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Ağır yaralama' 7 yıl HAPİS
Ağır yaralama 7 yıl HAPİS

'Ağır yaralama' 7 yıl HAPİS

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, 2010 yılında meydana gelen ‘ağır yaralama’ meselesiyle ilgili olarak yargıladığı Şevket Aykut Tukyu ile ilgili kararını verdi.

A+A-

Didem MENTEŞ
Haziran 2010’da Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu’nun otopark alanında, Ahmet Karabulut isimli şahsı silahla ağır yaralayan Şevket Aykut Tukyu ile ilgili ceza kararı bugün açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, Aykut Tukyu’yu “Adam öldürmeye teşebbüs” davasından beraat ettirirken, “Ağır yaralama” ve diğer davalardan suçlu bularak 7 yıla mahkum etti.
Başkanlığı’nda Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Ağır Ceza Heyeti huzurunda görülen davada, İddia Makamı ve Savunma Makamı da hazır bulundu. Heyet adına kararı okuyan Başkan Bahar Saner, sanık  Tukyu’nun, aleyhlerine getirilen “adam öldürmeye teşebbüs, ağır yaralama, meskun mahalde ateş açma, kanunsuz ateşli silah ve kanunsuz patlayıcı madde bulundurma” suçlarını kabul etmediği için duruşmaya başlandığını hatırlattı.

“Vahim bir suç”
Duruşma safhasındaki şahadeti değerlendiren Saner, sanığın aleyhine getirilen suçlarla ilgili hukuki prensipler üzerinde durduktan sonra, bu prensipleri ayrıntılı bir şeklide olay içerisinde inceleyerek anlattı.
Sanık Aykut Tukyu’nun aleyhine getirilen “ağır yaralama, meskun mahalde ateş açma, kanunsuz ateşli silah ve kanunsuz patlayıcı madde bulundurma” davalarından suçlu bulup mahkum ettiklerini belirten Saner, “Adam öldürmeye teşebbüs” ithamından suçsuz bulup, bu davadan beraatına karar verdiklerini açıkladı.
   Başkan Bahar Saner, ağır yaralama suçunun ömür boyu hapislik gerektiren ciddi ve vahim bir suç olduğuna vurgu yaptı. Bu tür suçların, toplum içerisindeki yaşam güvenini temelden sarsan suçları olduğuna dikkat çeken Saner, bu tür suçlara ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini aktardı.
   Sanık lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdiklerini belirten Saner, sanık Şevket Aykut Tukyu’yu işlemiş olduğu suçlardan dolayı 7 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Ne olmuştu?
Aralarında daha önceden husumet bulunan sanık Şevket Aykut Tukyu, arabasının içinden Ahmet Karabulut isimli kişinin üzerine tabancasıyla iki el ateş etti. Karnından vurulan ve ağır yaralanan 26 yaşındaki Karabulut hastaneye kaldırılırken, olay yerinden kaçan Tukyu, tutuklanmış, müşteki Ahmet Karabulut ise Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmış ve birçok ciddi ameliyat geçirerek tedavi edilmişti.

Kurşunlama ile de gündeme geldi
Öte yandan Şevket Aykut Tukyu 2014 Mart ayı içerisinde Kermiya’da Hüseyin Zabit’e ait kuruyemiş dükkanına yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak da gündeme gelmişti. Olayın ‘azmettiricisi’ olduğu iddia edilen Tukyu, tahkikat maksatlı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak teminata bağlanmıştı. Aykut Tukyu, ‘kasti hasar’ davasıyla ilgili olarak davaları yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlanacak.

Bu haber toplam 12134 defa okunmuştur
Etiketler :