1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adı gibi gençleri oynattı
 Adı gibi gençleri oynattı

Adı gibi gençleri oynattı

KTFF tarafından bu sezon uygulanmaya başlayan kural doğrultusunda 21 yaş altı futbolculara en fazla süreyi Gençler Birliği verdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Futbol liglerinde 21 yaş altı futbolcuların tek veya toplamda azami 45 dakika oynatma zorunluluğu kuralı haftasonu başlayan karşılaşmalar ile uygulanmaya başlandı. Kural doğrultusunda Süper Lig’deki ilk haftada 1 Ocak 1994 ve sonrası doğumlu futbolculara 405 dakika ile en fazla süreyi Gençler Birliği verirken, Cihangir maçında oynattığı altı oyuncu ile Yenicami, en fazla 21 yaş altı oyuncuyu sahaya süren takım oldu.

G. Birliği 405 dakika oynattı
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından bu sezon uygulanmaya başlanan ve takımların 18 kişilik maç kadrolarında yer vermek zorunda oldukları 3 tane 21 yaş altı futbolcunun toplamda azami 45 dakika forma giymesini ön gören kuralı Süper Lig kulüpleri eksiksiz uyguladı. Bu kural doğrultusunda 21 yaş altı futbolculara en çok süreyi veren kulüp toplamda 405 dakika ile Gençler Birliği oldu. G.Birliği 4 tane 21 yaş altı futbolcuyu ilk 11’de sahaya sürerek 90 dakika oynatırken 1 futbolcu oyuna ikinci yarıda dahil olarak 45 dakika görev yaptı.

Yenicami 6 oyuncu oynattı
Kural doğrultusunda G.Birliği’nin ardından Yenicami geldi. Siyah beyazlı ekip 6 futbolcuya oynama şansı tanıyarak en çok 21 yaş altı oyuncu oynatan kulüp oldu. Yenicami’de 4 futbolcu ilk 11’de sahaya çıkarken 2 oyuncu oyuna sonradan dahil oldu. Bu oyuncular toplamda 361 dakika görev yaptı.

Üç kulüp sonradan oyuna sürdü
Süper Lig’de yer alan 14 kulübün 11 tanesi 21 yaş altı futbolcu kuralını, ilk 11’inde sahaya sürerek yararlandı. Üç kulüp ise oyuna sonradan dahil ettikleri futbolcularla bu kuralı uyguladı. Mormenekşe oyuna sonradan dahil ettiği iki 21 yaş altı futbolcuyu toplamda 65 dakika oynattı. Cihangir de Mormenekşe gibi oyuna sonradan 2 futbolcu dahil ederek bu futbolculara toplamda 50 dakika süre verdi. Kural doğrultusunda en az süreyi veren kulüp Değirmenlik oldu. Değirmenlik karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna sürdüğü bir futbolcuyu 45 dakika oynattı

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur