1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'de bir siyah daha öldürüldü
ABDde bir siyah daha öldürüldü

ABD'de bir siyah daha öldürüldü

ABD'nin Detroit kentinde Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) Kurumu'ndan bir güvenlik görevlisinin, Terrence Kellum adlı 20 yaşındaki siyah ABD vatandaşını 10 kez ateş ederek öldürdüğü bildirildi.

A+A-

ABD’nin Detroit kentinin kuzeybatısında, Pazartesi akşamı ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) Kurumu’ndan bir görevlinin 20 yaşındaki siyah ABD vatandaşı Terrence Kellum’u 10 el ateş ederek öldürdüğü açıklandı. Polis, Detroit polisiyle göreve çıkan ajanın, hırsızlıktan aranan Kellum’un evine gittiğini söyledi.

CBS Detroit’te yer alan habere göre, konu hakkında açıklama yapan Detroit Polis Şefi James Craig, “Evin içine zorla girilmediği, yetkililere izin verildiği bilgisini aldım. Ajanın tehditle karşılaşmış ve bu durumda ölümcül kuvvet kullanmış olabileceği bilgisi verildi” dedi. Craig, iddia edilen tehdidin ne olduğuna dair herhangi bir bilgi vermedi.

Polis şefi, detaylı soruşturma sözü vererek, “Tüm görü tanıklarıyla konuşacağız. Evin içinde ne olduğunu söyleyemiyorum. İşimizi yapmamıza müsaade edin. Elimizden geldiğince hızlı hareket edeceğiz. Bunun iki, üç aylık bir soruşturma olmasını istemiyorum” ifadesini kullandı.

RADİKAL

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur