1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Justice’in transferi çıkmazda
Justice’in transferi çıkmazda

Justice’in transferi çıkmazda

Gana asıllı, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu Justice Amenyaglo’nun GAÜ Çetinkaya’ya transferinde sorun çıktı

A+A-

Hüseyin KIRAL

Son iki sezondur Bostancı Bağcıl Spor Kulübü’nün A2 futbol takımında forma giyen Gana asıllı, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu Justice Amenyaglo’nun GAÜ Çetinkaya’ya transferinde sorun çıktı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) bu transferin yerli oyuncu statüsünde gerçekleşemeyeceğini savunurken, Bostancı Bağcıl Kulüp Başkanı Hasan Besim, federasyonun talimatlarına göre Justice Amenyaglo’nun yerli oyuncu statüsü kazandığını, bu nedenle yerli oyuncu muamelesi görmesi gerektiğini savundu.

Bostancı Bağcıl forması ile son iki sezondur oynadığı 44 karşılaşmada ortaya koyduğu oyun ve toplam kaydettiği 68 golle GAÜ Çetinkaya yönetiminin dikkatini çeken Justice Amenyaglo, hafta başında takım arkadaşı Kaan Savaşkan ile birlikte bu takıma transfer oldu. Ancak KTFF’den futbolcunun altyapısında forma giydiği Bostancı Bağcıl takımında yerli statüsünde oynayabilir şeklinde görüş geldiği öğrenildi.

“A takımda forma giyerse yerli sayılır” denildi

GAÜ Çetinkaya yönetimi ile Bostancı Bağcıl yönetimi Justice Amenyaglo için KTFF Amatör Yerli Futbolcu Transfer ve Tescil Talimatı’nın Geçici Hükümler maddesinin üçüncü fıkrasına göre hareket ederek transfer işlemlerini başlatırken, KTFF bu transfere karşı çıktı. Elde edinilen bilgilere göre KTFF, oyuncunun yerli statü kazanması için B.Bağcıl A takımında en az bir kez forma giymesi gerektiğini açıklaması ile bu transfer gerçekleşemedi. 

Yapılan araştırmada KTFF, aynı talimatın 11. maddesinin ‘B’ bendine göre A2 takımında forma giyen bir yabancı uyruklu oyuncunun “Kendi liglerinin ‘A’ takımlarında forma giymesi durumunda yerli statüsü elde etmiş sayılacaklardır” cümlesi doğrultusunda kabul etmediği öğrenildi.

Besim transfer kabul  görmezse tahkime gidecek

Justice Amenyaglo’nun 24 Ekim 2014’de lisans çıkarıldığı, o tarihten itibaren B.Bağcıl’ın A2 takımında aralıksız forma giydiği ve KTFF , Amatör Yerli Futbolcu Transfer ve Tescil Talimatı’nın, Geçici Hükümler bölümünün 3. fıkrasında belirtildiği gibi, 28 Kasım 2014 tarihinden önce lisans çıkardığı ve 2 (iki) yıl süreyle aralıksız ayni kulüpte oynadığı gerekçesi ile yerli statü kazanma hakkını elde etmesi gerektiğini savunan B.Bağcıl Kulüp Başkanı Hasan Besim, transferin gerçekleşmemesi durumunda tahkime başvuracağı gelen bilgiler içerisinde yer alıyor.

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur