1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yüzde 40 haberi yüzleri güldürdü!
 Yüzde 40 haberi yüzleri güldürdü!

Yüzde 40 haberi yüzleri güldürdü!

CTP-BG Gazimağusa adayları ilçedeki her noktayı dolaşıyor

A+A-

CTP-BG Gazimağusa adayları köy ve kent merkezinde işyerleri ziyaretlerine devam ediyor. Adayların dün akşam sosyalist yönüyle bilinen Çınarlı köyünü ziyaretinde Genel Sekreter Asım Akansoy’un CTP’nin oy oranının yüzde 40’a ulaştığını açıklaması köyde mutlulukla karşılandı. Gazimağusa İlçesi genelindeki köylerde akşam sohbetlerinde halkla buluşmaya devam eden adaylar, gün içinde de devlet dairelerini, işyerlerini ve sivil toplum örgütlerini dolaştı. CTP Mağusa Milletvekili adayları sabahleyin Seracılar Birliği’ni,  akşam saatlerinde de Çınarlı ve Mallıdağ köylerini ziyaret etti.

ŞAHALİ: UBP’NİN HESAPLARI ÜLKEYİ BATIRDI

Köy ziyaretinde CTP Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali yaptığı konuşmada,  UBP’nin kurultay hesaplarının ülkeye büyük zarar verdiğini, demokrasinin önce partiler içinde başlaması gerektiği ifade ederek, kamuya ait arazilerin rant sağlamak için dağıtıldığını, ülkedeki düzenin değişmesi için CTP’nin göreve gelmesini halkın da istediğini söyledi.

AKANSOY: PROJESİ OLAN TEK PARTİ CTP!

Genel Sekreter Asım Akansoy ziyarette yaptığı konuşmada, CTP’nin yaptırdığı kamuoyu yoklamasında CTP’nin yüzde 40, UBP’nin yüzde 20, DP’nin yüzde 12, TDP’nin yüzde 3.5 oranında oya sahip olduğunu, karma oranının yüzde 20 civarında, kararsız seçmenlerin oranının ise yüzde 10 dolayında olduğu bilgisini verdi. CTP’nin tek başına iktidar olma hedefine doğru yürüdüğünü, programıyla halka güven verdiğini ve her yönüyle ülkeyi ayağa kaldıracak projelere sahip olan tek partinin CTP olduğunu söyledi.

SOYER: YENİ ÜRETİM MODELLERİ HAYATA GEÇİRİLECEK

CTP Gazimağusa Milletvekili adaylarının Seracılar Birliği’ni ziyaretinde konuşan CTP-BG Milletvekili ve Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, tarım sektörünün çok önemli bir sektör olduğunu, halkımızın beslenme ve gıda maddelerinin sıkı denetim altına alınması gerektiğini ve Tarım Bakanlığı’nda teknisyenlerin ve mühendislerin çoğaltılması gerektiğini ve yeni üretim modellerinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Soyer, tarım sektöründe verilen emeklerin kutsal emekler olduğunu ifade ederek, CTP’nin tarım konusunda, Tarımsal İlaçlar Denetim Kurulu’nu AB mevzuatına göre geliştirmek, Gıda Yasası’nı çıkarmak, Toprak Yasası’nı çıkarmak, tarımsal envanteri çıkarmak tarım master planını yapmak gibi görevleri olduğunu belirtti.

KÜÇÜK SANAYİ BÖLGESİ VE PERŞEMBE PAZARI ZİYARET EDİLDİ

CTP-BG Gazimağusa adayları Küçük Sanayi Bölgesi’ndeki işyerlerini ve Gazimağusa Belediyesi’ne ait Perşembe Pazarı’nı ziyaret ederek ülkenin ayağa kalkması için CTP’nin programının hayat bulması ve hem siyasi hem hukuk hem de ekonomi alanında yeniden yapılanmaya gidilmesinin önemini vurguladılar. Ülkedeki reel sektör ve sanayi sektörü için yapacaklarını anlatan adaylar,  işgücünün eğitim planlamasından, haksız rekabetin önlenmesine, kooperatifçiliğin geliştirilmesinden, sanayi bölgelerinin yönetimlerini bölgesel yatırımcılara bırakmaya kadar pek çok konu konuşuldu.

Bu haber toplam 2186 defa okunmuştur