1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Abdullah Korkmazhan Kanal SİM'de
Abdullah Korkmazhan Kanal SİMde

Abdullah Korkmazhan Kanal SİM'de

5 siyasi partinin genel sekreterleri KANAL SİM’de buluştu, önemli mesajlar verdi

A+A-

28 Temmuz seçimi öncesi, seçim yarışındaki tüm siyasi partilerin genel sekreterleri, Kanal Sim’de buluştu. Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Sekreteri Asım Akansoy, Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Necdet Numan, Demokrat Parti – Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ve Birleşik Kıbrıs Partisi – Toplumsal Varoluş Güçleri Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kanal Sim’de 3 saat boyunca Damla Dabiş Özel’in sorularını yanıtladı.

Genel sekreterler, ülkedeki yapının ‘böyle gitmeyeceği’ üzerinde birleşirken, önemli mesajlar verdi.


BKP Genel Sekreteri Abdullah Kormazhan’ın söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

“Biz bu yapıya talip değiliz…”

“Ekonomiden siyasete sosyal hayattan sağlığa ve eğitime kadar bu yapı çökmüş durumdadır… Kıbrıs Türk toplumunun varlığı, kimliğinin kurtarılması ve bu yapıya son verilmesi gerekiyor. Bu yapının iyileştirilmesi söz konusu değildir. Biz bu yapıya talip değiliz, AKP’yle imzalanan protokolü imzalamaya talip değiliz…”

“Ekonomik paketi bizim dışımızda reddedeceğini söyleyen parti yoktur. Bir paket, sadece ekonomik ilişkileri değil, siyasi ve sosyal sıkıntıları da içermelidir… Bu nedenle, emir alan  ve uygulayan ilişkisi devam edemez…”

“Bu toplum erken bir çözüme ulaşmadan, içine hapsedildiği yapıdan çıkamayacaktır. Çözümden uzaklaşarak bir yere varamayız… Öncelik kendi kendimizi yöneteceğimiz bir yapıya ulaşmak, Türkiye’yle ilişkilerimizi düzenlemek ve mutlaka çözüme ulaşmak…”

“Bu memlekette artık ‘şube’ üniversiteciğine son vermek, kendi üniversitelerimizi yaratmak gerekiyor. Bir diğer sıkıntı, ‘şube’ bankacılığı… Ne yazık ki bizim mevduatlarımız, Türkiye’ye transfer oluyor. Oysa bu birikimler ülkemizde kalarak yatırıma dönüştürülmelidir. Bu ülkenin tüm değerlerini DAÜ Koleji gibi geri almak gerekiyor… Ercan da öyle…”
“Yurttaşlık politikası uluslar arası hukukun ön gördüğü noktada olmak zorundadır…

Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur