1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yarım ada üzerine beton!
Yarım ada üzerine beton!

Yarım ada üzerine beton!

Bir vatandaşın önceki akşam mesai bitiminden sonra başlayan beton dökümü ile ilgili Kaymakamlığa haber vermesi sonucu, konu polise de taşındı.

A+A-

 

Alsancak’ta Golden Bay Otel’in önündeki plajda, denizin içerisine doğru giden yarımada üzerine otel işletmecileri tarafından dökülen beton, Girne Kaymakamlığı’nı harekete geçirdi.  Otel müşterilerine yönelik büfe için izinsiz başlayan beton dökümü, dün Girne Kaymakamlığı tarafından mühürlendi.

Ayşe GÜLER

Alsancak’ta Golden Bay Otel’in önündeki plajda, denizin içerisine doğru giden yarımada üzerine otel işletmecileri tarafından dökülen beton, Girne Kaymakamlığı’nı harekete geçirdi.

Otel müşterilerine yönelik büfe için izinsiz başlayan beton dökümü, dün Girne Kaymakamlığı tarafından mühürlendi.
Bir vatandaşın önceki akşam mesai bitiminden sonra başlayan beton dökümü ile ilgili Kaymakamlığa haber vermesi sonucu, konu polise de taşındı.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, dün polise giderek şikayetçi olurken, yarın hukuki işletmeleri başlatmaya ve konuyu Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin gündemine getirmeye karar verdi.

Otel işletmecisi: “Hatamı kabul ediyorum”

Öte yandan dün sabah dökülen betonu mühürlemek için Girne Kaymakamlığı’nın bölgeye gittiğini gören otel işletmecisi de söz konusu yere gelerek, ‘hatasını’ kabul ettiğini söyledi.

YENİDÜZEN’e açıklama yapmayan ancak Girne Kaymakamı Mehmet Envergil’e bilgi veren otel işletmecisi, “Bu bölgeye hiçbir otel müşteri çıkmıyordu. Biz de otel müşterilerine yönelik bir büfe yapmayı düşündük. İzin almadık, hatamızı kabul ediyoruz” dedi.

Otel işletmecisi dökülen betonu kıracaklarını da söylerken, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, böyle bir şeyin izin almadan yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

--------------------------------------------------

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil: “Polise şikayetçi olduk, yarın hukuki işlemleri başlatıyoruz”

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Golden Bay Otel’in işletmesini devralan yatırımcının turistik amaçlı büfe veya eğlence amaçlı bir bina yapacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Beton dökümü ile ilgili polise şikayette bulunduklarını, yarın da gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını açıklayan Envergil, Eski Eserler Dairesi’ni de haberdar edeceklerini ifade etti.

Envergil, “Bu bölgenin çok doğal bir yapısı var. Konu ile ilgili Eski Eserler Dairesi’ni de bilgilendireceğiz. Çünkü bölgenin antik yapısı olduğu iddia ediliyor. Doğal yapısının kesinlikle bozulmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Bölgenin sit alanı olup olmadığını araştıracağız”

Beton dökümünden önceki gün bir vatandaştan gelen şikayet sonrasında haberdar olduklarını ve dün de sabah saatlerinde bölgeye giderek, mühürlediklerini ifade eden Envergil, konunun poliste olduğunu ve gerekli araştırmaların yapılacağını kaydetti.

Envergil, bölgenin sit alanı olup olmadığını araştıracaklarını dile getirerek, gerekirse bu konuda çalışma yapılacağını söyledi.

“Turizm yatırımcılarının bu şekilde davranması üzücü”

Ülkeye gelen turizm yatırımcılarının bu şekilde davranmasının ‘üzücü’ olduğunu vurgulayan Envergil, belediyelerin de bu konuya hassas yaklaşması gerektiğini ifade etti.

Envergil, konuyu yargıya taşıyacaklarını aktardı.

Yasalarda tadilat yapılarak, çok daha fazla hızlı ve caydırıcı ağır cezaların verilmesi gerektiğine işaret eden Envergil, “Bu işi yapan betoncuların, işçilerin de hemen tutuklanacağı uygulamanın hayata geçmesi gerekiyor. Şu anda cezalar caydırıcı değildir. Kaymakamlık, yetkili mercilere de anında müdahale edilip, sonuç alınabilecek düzenlemeler yapılmalı” dedi.

 

İzinsiz olarak dökülen beton, Girne Kaymakamlığı tarafından mühürlendi

 

Bu haber toplam 3262 defa okunmuştur