1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dini etkinlikte çarpıcı açıklama
Dini etkinlikte çarpıcı açıklama

Dini etkinlikte çarpıcı açıklama

Bakan Sunat Atun’un da katıldığı Dini etkinliği düzenleyen ESKAD’ın Eski Başkanı Özkaya’dan çarpıcı açıklama

A+A-

1996 yılında bir ‘öğrenci derneği’ gibi kurulan ESKAD, Türkiye’den adamıza gelen öğrencilere dönük ‘bonkör’ hizmetleriyle dikkat çekiyor. Kendi ifadeleriyle ‘teşkilat’ın 2013 yılı itibarıyla KKTC’de iki adet öğrenci yurdu ve 50 de evi bulunuyordu.

Kanal SİM

Başkent Lefkoşa’nın göbeğindeki Otobüs Terminali’nde Cuma akşamı yer alan dini etkinliğin ardından dikkatler organizasyonu yapan Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Deneği ESDAK’ın ülkemizde faaliyetlerine çevrildi.

1996 yılında bir ‘öğrenci derneği’ gibi kurulan ESKAD, Türkiye’den adamıza gelen öğrencilere dönük ‘bonkör’ hizmetleriyle dikkat çekiyor. Kendi ifadeleriyle ‘teşkilat’ın 2013 yılı itibarıyla KKTC’de iki adet öğrenci yurdu ve 50 de evi bulunuyordu.
Yurt ve evlerde barındırılan öğrencilerin Sünni İslami değerlere göre eğitildiği gözlemlenirken, bir öğrenci derneğinin iki yurt ve 50 evi çekip çevirecek maddi kaynağı nereden temin ettiği ise bilinmiyor.

Eski Başkan Özkaya: “Kıbrıs bize Peygamber Efendimizin mirasıdır, amacımız Kıbrıs’ta Ümmet bilincini canlandırmaktır”

Bununla birlikte ESKAD’ın 2013’teki Ada Başkanı Ahmet Özkaya’nın verdiği bir röportaj, derneğin faaliyetlerinin Türkiyeli öğrencilerle sınırlı olmadığı anlaşılıyor. Başkan Özkaya “Kıbrıs bize Peygamber Efendimizin mirasıdır, amacımız Kıbrıs’ta Ümmet bilincini canlandırmaktır” diyor.

Eski başkan Ahmet Özkaya, ESKAD’ın Kıbrıs’a bakış açısını bu şekilde özetlerken, şimdiki Ada Başkanı Recep Günaydın da Cuma akşamı Otobüs Terminali’ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, Hala Sultan’ın Kıbrıs’a gelişini, 1571’de Osmanlı İmparatorluğu’nun adayı alışını ve 1974’te adaya asker çıkmasını birbirine bağlayarak “Peygamberimizin emanetine sahip çıkacağız İnşallah” dedi.

ESKAD’ın vizyonu iki Başkanının ağzından böyle aktarılırken, ‘hedef kitle’nin Türkiye’den gelen öğrenciler olmadığını, Kıbrıs’ta yaşayanlara dönük de faaliyetler yaptıklarını yine kendi ifadelerinden öğreniyoruz.

ESKAD Eski Başkanı Ahmet Özkaya, ‘yerli halk’a dönük ziyaretler yaptıklarını, kurban organizasyonları gerçekleştirdiklerini, hediyeler dağıttıklarını söylüyor. Amaç ise “Ümmet bilincini canlandırmak…”

Davutoğlu da ziyaret etmişti…

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un da katılarak konuşma yaptığı Otobüs Terminali’ndeki Hala Sultan Anneler Günü etkinliğini organize eden ESKAD adlı kuruluşun finans kaynaklarının ne olduğu belirlenemezken, kuruluşun TC Yardım Heyeti ve Türkiye’deki hükümetle yakın ilişki içinde olduğu anlaşılıyor.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun da geçmişte adaya gelişinde ESKAD’ı ziyaret edip konuşma yapanlar arasında olduğu kaydedilirken, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Ahmet Durmuş’un ESKAD’ı ziyareti sırasında çekilmiş bir görüntü derneğin web sayfasında yayınlanıyor.

ESKAD’ın Türkiye’deki AKP hükümeti ve dolayısıyla TC Lefkoşa Büyükelçiliği ile yakın ilişki içinde olduğunu gösteren başka bulgular da var. Mesela EKSAD’ın eski Ada Başkanları’ndan biri olan Özcan Aygün TC Başbakanlığı’nda Müşavir olarak görevlendirilmiş. Aygün’e ESKAD tarafından yapılan ziyarete, facebook sayfalarında yer veriliyor.

Bu haber toplam 12466 defa okunmuştur