1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Benim Gözümden” adlı “Sesli Kitap” yayınlandı
 “Benim Gözümden” adlı “Sesli Kitap” yayınlandı

“Benim Gözümden” adlı “Sesli Kitap” yayınlandı

Görme engelliler için “Benim Gözümden” adlı “sesli kitap” yayınlandı.

A+A-

 

Görme engelliler için “Benim Gözümden” adlı “sesli kitap” yayınlandı.
Gazeteci Yazar Hasan Çakmak tarafından yazılan Kıbrıs’la ilgili 10 deneme yazısı kitap için 11 sanatçı tarafından seslendirildi.
Hasan Çakmak’ın sesli kitap projesine Telsim Sanat, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK), Opus Stüdyosu, Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Okulu ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Orkestrası destek oldu.

Sesli kitap görme engelli vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak
Kitap, Kıbrıs Türk Görme Engelliler Derneği aracılığıyla ülkedeki görme engelli vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.
Dünyada ve ülkemizde kutlanacak olan 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü kapsamında sesli kitabın tanıtımı bugün Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.

Yücetürk’ten teşekkür

Basın toplantısında ilk sözü alan Derviş Yücetürk, Hasan Çakmak’a görme engellilere gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkürlerini sunarak, “Benim Gözümden” isimli kitabın dernek bünyesindeki sesli kütüphanede yer alacağını söyledi.
Yücetürk, kitabın hazırlanmasına katkı koyan sanatçılara ve projeye destek verenlere teşekkür etti.
Yücetürk, konuşmasında dernek bünyesinde oluşturulan sesli kütüphane hakkında bilgi verdi, kütüphane için yaklaşık 3 bin kitap seslendirildiğini söyledi, bu sayının yetersiz olduğunu dile getirdi.
Sesli kitap konusunda Türkiye’deki Boğaziçi Üniversitesi ile bir anlaşma yaptıklarını ifade eden Derviş Yücetürk, söz konusu üniversitenin seslendirdiği 15 bin kitabın internet üzerinden okunabileceği bir sistem kurduklarını anlattı.

Kütüphane Ocak 2014’te hizmette

Boğaziçi Üniversitesi ile sağladıkları işbirliğinden sonra şu an itibarıyla kütüphanelerinde yaklaşık 18 bin sesli kitap olduğunu belirten Yücetürk, bazı eksikler nedeniyle kütüphanenin Ocak 2014’te hizmete sunulacağını söyledi.
Derneğin satın aldığı ve alacağı kitap okuyucularına, seslendirilmiş nota sistemine ve müzik programlarına dikkat çeken Yücetürk, konuyla ilgili detaylı bilgi verdi.

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur