1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sahte paraya hapis cezası
Sahte paraya hapis cezası

Sahte paraya hapis cezası

Güzelyurt, Girne, Lefkoşa ve Mağusa’da piyasaya birçok 200 TL’lik sahte banknot süren Tülay Bal, Abdülmutallip Bal ve Alev Alas, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Güzelyurt, Girne, Lefkoşa ve Mağusa’da piyasaya çok sayıda 200 TL’lik sahte banknot sürerek sahtekarlıkla mal ve para temin eden sanık Tülay Bal, Abdülmutallip Bal ve Alev Alas dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Sahte banknotları tedavüle sürme” ve “Sahtelarlıkla mal temini” davalarından yargılanan sanık Tülay Bal 2 yıl, sanık Abdülmutallip Bal ve Alev Alas ise 18’er ay hapis cezasına mahkum edildi.

Sanık Tülay Bal sahte paraları Türkiye’den getirmişti
Sanık Tülay Bal’ın 14 Mart 2013 tarihinde tasarrufunda sahte olduğunu bildiği halde 200 TL’lik sahte banknotlarla KKTC’ye kardeşi sanık Alev Alas’ın yanına gelmişti. Daha sonra sanık Tülay Bal, kardeşleri olan sanık Abdülmutallip Bal ve Alev Alas ile birlikte 19 Mart tarihinde Mağusa’ya gelerek tasarruflarında bulundurdukları 200 TL’lik sahte banknotları çeşitli yerlerde tedavüle sürerek sahtekarlıkla para ve mal temin etmişlerdi. Sanıklar 20 Mart 2013 tarihinde ise Zümrütköy’de bir markete giderek yine tasarruflarında bulundurdukları 200 TL’lik sahte banknotu tedavüle sürerek sahtekarlıkla mal ve para temin etmişlerdi.

“Ekonomik dengeleri bozabilen suçlardır…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, sanıkları aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların işlemiş oldukları suçların 7 yıla kadar hapis cezası gerektiren suçlar olduğunu belirten Ulutekin, ayrıca işlenen suçların toplum için vahim neticeler doğurabilen ve ekonomik dengeleri bozabilen suçlar olduğuna vurgu yaptı. Sanıkların bir çok işyerine dolandırmak kasti ile sahte paraları verip tedavüle sürdüklerini ve sahtekarlıkla mal ve para temin ettiklerini anımsatan Ulutekin, sanıklara caydırıcı ve ibret verici bir ceza verilmesi gerektiğini söyledi. Sanık Tülay Bal’ın Türkiye’den gelirken sahte para getirdiğini ve bu işi organize ettiğini belirten Ulutekin, ceza takdirinde sanık Tülay Bal’ın suça ortak olan sanık Abdülmutallip Bal ve Alev Alas’tan ayrı tutulması gerektiğini ifade etti. Ulutekin, sanık Tülay Bal’ı 2 yıl hapis cezasına mahkum ederken, sanık Abdülmutallip Bal ile Alev Alas’ı 18’er ay hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 6661 defa okunmuştur
Etiketler : ,