1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘RÜŞVET’ GÜNDEMİ
‘RÜŞVET’ GÜNDEMİ

‘RÜŞVET’ GÜNDEMİ

Mustafa Hacıali İşletmeleri’nde milyonlarca TL’lik ‘çek sirkati’ suçlamasıyla tutuklanıp serbest bırakılan muhasebeci Murat Çağal, suçsuz olduğunu savundu, iddialarla ilgili YENİDÜZEN’e konuştu: “Şirket, bir bakana rüşvet verdi”.

A+A-

UBP Hükümeti döneminde milyonlarca liralık 'rüşvet' iddiası… Muhasebeci ‘rüşvet var’ diyor, şirket direktörü yalanlıyor

Ayşe GÜLER

Mustafa Hacıali İşletmeleri'nde 22 yıl muhasebe bölümü sorumlusu olarak çalışan ve Nisan ayında ‘çek sahteleme', 'tedavüle sürme' ve 'müstahdem tarafından sirkat' suçlarıyla tutuklanıp, teminatla serbest bırakılan Murat Çağal, şirketin milyonlarca TL’lik ekstra kazanç elde etmek için bir bakana rüşvet verdiğini iddia etti.
Hacıali Ltd. Direktörlerinden Okan Hacıali ise tüm bu iddiaları ve suçlamaları redderek,  ‘Şirketi zarara sokmak istiyorlar’ diye konuştu.

Polise ihbar

Çağal, polisin bu konuyla ilgili araştırma başlattığını açıkladı. Mahkeme kararı ile tüm mal varlığına tedbir konulan Çağal, hakkındaki suçlamaları reddetti, iddialarla ilgili YENİDÜZEN’e konuştu.
Çağal, Mustafa Hacıali İşletmeleri’nin başka bir şirket ile Malta’da ortak şirket kurduklarını öne sürdü, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne giderek yazılı ihbarda bulunduğunu aktardı.
Malta’daki ‘ortak şirkete’ yönelik elinde  bazı belgelerin olduğunu kaydeden Çağal, “Elimde belgeler var. Bunları Mali Polise sundum” dedi.


“Petrol yüksek fatura ile K-Pet’e satılıyor”

Çağal, yurt dışından satın alınan petrolün önce Malta’da kurulan ortak şirkete, ardından da yüksek fatura ile Kıbrıs Türk Petrolleri’ne satıldığını iddia etti.
Ayrıca Çağal, Malta’daki ortak şirket tarafından Kuzey Kıbrıs’taki bir bankaya yüklü miktarda para aktarıldığını polise bildirdiğini kaydetti.
Hacıali Ltd. Direktörlerinden Okan Hacıali bu iddiayı da reddetti, Malta’da Green Gas Oil Ltd isimli bir şirketlerinin olmadığını söyleyerek, yakıtı Türkiye’deki TÜPRAŞ isimli şirketten aldıklarını, tüm bu iddiaların tümüyle yalan olduğunu belirtti.

“Tüm mal varlığıma el konuldu, mağdurum”

Öte yandan Çağal,  Nisan ayındaki tutukluluk sürecine de değindi.
‘Çek sahteleme’,  ‘tedavüle sürme’ ve ‘müstahdem tarafından sirkat’ suçlamasıyla Nisan ayında gözaltına alındığını belirten Çağal, 8 günlük tutukluluk süresinin ardından teminatla serbest bırakıldığını söyledi.
Yaşananların ardından hem kendisinin hem de annesinin mal varlığına tedbir konulduğunu aktaran Çağal, “tüm mal varlığıma el konuldu. Arazilerime, aracıma el konuldu. Ayni şekilde annemin aracına ve hesaplarına el konuldu” şeklinde konuştu.

“Tedbirin kaldırılması için dava açtım”

Hakkındaki iddiaların asılsız olduğu ve mal varlığına konulan tedbirin kaldırılması için dava açtığını belirten Çağal, dava ile ilgili duruşmanın geçtiğimiz hafta içerisinde yapıldığını belirtti.
Çağal, iddialarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 800 çekten 150’sinin incelendiğini dile getirerek, “Nisan ayından beridir 800 çekten 150’si incelendi. 9 aydır hiçbir adım atılmadı, çok mağdurum” dedi.

“Aylardır işsizim…”

Çağal, aylardır işsiz olduğunu söyleyerek, bu durum nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadığını aktardı,  hakkındaki suçlamalar nedeniyle hiçbir şirkette işe başlayamadığını dile getirdi.
Adalete güvendiğini belirten Çağal, suçsuz olduğunun er ya da geç ortaya çıkacağını da sözlerine ekledi.

----------------------------------------------------------


Okan Hacıali: ‘Şirketi zarara sokmak istiyorlar’

Hacıali Ltd Direktörlerinden Okan Hacıali ise iddiaları ve suçlamaları reddetti.
Malta’da Green Gas Oil Ltd isimli bir şirketlerinin olmadığını savunan Hacıali, şirket olarak büyük bir suçlamayla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
YENİDÜZEN’e konuşan Hacıali, “şirketi zarara sokmak adına bize iftira atıyorlar. Bu kişiler benim ve babamın imzasını sahteleyerek, sahte çekleri tedavüle sürdü” dedi.
Hacıali, şirket hesaplarında 5-6 milyon TL’lik açık çıktığını, söz konusu durumun kendisi tarafından fark edildiğini dile getirdi.
Ayrıca Hacıali, yakıtların Türkiye’deki TÜPRAŞ isimli şirketten aldıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 6272 defa okunmuştur