1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LTB’de ‘maaş’ tartışması
LTB’de ‘maaş’ tartışması

LTB’de ‘maaş’ tartışması

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde örgütlü Belediye Emekçileri Sendikası (BES), LTB çalışanların maaşlarının ayın son gününde ödenmediğini söyledi, tepki gösterdi. Belediye Başkanı Harmancı, “devlet katkısı geç yattı, ödenecek” dedi

A+A-

uLefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı,“Devlet katkısı mesai sonuna doğru belediyeye aktarıldı ve henüz hesaba dahi işlenmedi. Çalışanlarımıza katkı ile birlikte maaş ödemelerimizi rutin bir şekilde yapacaktık” açıklamasında bulundu

Harmancı:“Esentepe'de geçtiğimiz gün sadece uyarı grevi yapan sendika, aylarca maaş alamayan ve halen geriye dönük maaşı bulunan başka belediyelerde bu uygulamayı aklına dahi getirmeyen sendikamız iş Lefkoşa olunca 29'unda ödenmeyen maaşlar için grev kararı alıyor”

YENiDÜZEN
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’de örgütlü olan Belediye Emekçileri Sendikası (BES), ayın son iş günü olan dün LTB çalışanlarına maaş ödemesi yapılmadığını, 1 Mayıs ödeneğinin de verilmediğini belirterek, tepki gösterdi.
BES, dün üyelerine mesaj yollayarak, “Muhatabımız işveren bu sorunu çözene dek Pazartesi sabah 07.30'dan itibaren işbaşı yapılmayacak” dedi.
BES’in üyelerine gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:
“Sn.Üye; Ayın son günü olan bugün maaşlar ödenmedi. TİS yürürlükte olmasına rağmen 1 Mayıs ödeneği de ödenmedi. Emekçi Bayramını parasız geçiriyor. Muhatabımız işveren bu sorunu çözene dek Pazartesi sabah 07.30'dan itibaren işbaşı yapılmayacak. Önemle duyurulur.”

LTB Asbaşkanı Akın Aktunç: “Devletten alınan katkı payı gecikti, kriz yok”
LTB Asbaşkanı Akın Aktunç Kanal Sim’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada, devletten alınan katkı payında yaşanan gecikme nedeniyle çalışanlara dün ödeme yapılamadığını belirtti.
“Bu rutin olan bir durumdur, zaman zaman birkaç gün gecikme olabilir, kriz durumu yok” diyen Asbaşkan Aktunç, Pazartesi gün tüm ödemelerin yapılacağını kaydetti.

Harmancı: “İş Lefkoşa olunca 29'unda ödenmeyen maaşlar için grev kararı alıyor”
Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da sosyal paylaşım hesabı üzerinden konu hakkında açıklama yaparak, “Bugün (dün) ayın son iş günü ve devlet katkısı mesai sonuna doğru belediyeye aktarıldı ve henüz hesaba dahi işlenmedi. Çalışanlarımıza katkı ile birlikte maaş ödemelerimizi rutin bir şekilde yapacaktık” dedi.
“1 Mayıs ikramiyelerini gününde ödeyemeyeceğimizi sendikaya 15 gün önce belirtmiştik ve bu konuda neler yapabileceğimizi yine konuşalım şeklinde ayrılmıştık” diyen Harmancı, “Esentepe'de geçtiğimiz gün sadece uyarı grevi yapan sendika, aylarca maaş alamayan ve halen geriye dönük maaşı bulunan başka belediyelerde bu uygulamayı aklına dahi getirmeyen sendikamız iş Lefkoşa olunca 29'unda ödenmeyen maaşlar için grev kararı alıyor” ifadesinde bulundu.
Harmancı’nın yaptığı açıklama şöyle:
“Ben hayatım boyunca açık ve dürüst olmaya çalıştım ne kadar böyle algılanıyor insanlar tarafından bilemiyorum. Bugün (dün) ayın son iş günü ve devlet katkısı mesai sonuna doğru belediyeye aktarıldı ve henüz hesaba dahi işlenmedi. Çalışanlarımıza katkı ile birlikte maaş ödemelerimizi rutin bir şekilde yapacaktık. Sendika bugün üyelerine bir mesaj attı ve pazartesi günü iş bırakma kararı aldıklarını söyledi. 1 Mayıs ikramiyelerini gününde ödeyemeyeceğimizi sendikaya 15 gün önce belirtmiştik ve bu konuda neler yapabileceğimizi yine konuşalım şeklinde ayrılmıştık.
3 aydır sosyal sigorta ihtiyat sandığı ve vergi yatırımlarımızı eksiksiz yapıyoruz ve buda pek tabi ki takdir edersiniz ki zorlayıcı bir unsur.
3 aydır evine maaş götüremeyen Esentepe'de geçtiğimiz gün sadece uyarı grevi yapan sendika, aylarca maaş alamayan ve halen geriye dönük maaşı bulunan başka belediyelerde bu uygulamayı aklına dahi getirmeyen sendikamız iş Lefkoşa olunca 29'unda ödenmeyen maaşlar için grev kararı alıyor. Çalışanlarımıza herhangi bir geriye dönük herhangi bir borcumuz yokken üstelik.
Takdir halkımızın, kamuoyunun ve sağduyulu çalışanlarımızındır.”

Bu haber toplam 2702 defa okunmuştur