1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “KKTC’ye iç hatlardan uçuş konusu üzerinde çalışılıyor”
“KKTC’ye iç hatlardan uçuş konusu üzerinde çalışılıyor”

“KKTC’ye iç hatlardan uçuş konusu üzerinde çalışılıyor”

Özgürgün: “Ortaya konan 2016 sonu çözüm hedefi sulandırılmamalı”

A+A-

 

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Rumlarda Kıbrıs sorununda yılsonuna kadar çözüm niyeti görmediklerini ama yine de Cumhurbaşkanı’na destek verdiklerini belirterek, “Ortaya konan 2016 sonu çözüm hedefinin sulandırılması, 48 yıldır devam eden görüşmelerin bir 48 yıl daha devam edeceğini gösterir. Onun için orada durmak lâzım” dedi.

“Biz, ne anlaşma dilenen tarafız ne de anlaşmaya mahkûmuz. Bizim kadar Rum tarafının da anlaşmaya ihtiyacı var” diyen Başbakan Özgürgün, varılacak bir anlaşmanın; AB’nin birincil hukuku olması, mülk davalarıyla insanları yıllarca karşı karşıya getirmemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Özgürgün, hükümetin uyum içinde çalıştığını, 27 değil de 37 milletvekili ve tek parti hükümeti gibi çalıştıklarını, yaklaşık 2 yıldır ödenemeyen ve devletten kaynaklanan tüm piyasa borçlarının ödendiğini, piyasalara nakit akışı sağlandığını kaydetti.

Türkiye’den KKTC’ye uçuşların, geçici olarak iç hatlardan yapılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, iki ülke turizm bakanlarının teknik çalışmaları sürdürdüğünü açıklayan Başbakan Özgürgün, bu uygulamanın, ülkedeki yaklaşık 80 bin öğrenci ve turist olarak gelecekleri rahatlatacağını belirtti.

“KKTC’ye iç hatlardan uçuş konusu üzerinde çalışılıyor”

Ankara ziyaretinde, altı aylık süre için Türkiye’den KKTC’ye yapılacak uçuşlarının iç hatlardan sağlanmasını gündeme getirdiklerini, bu konuda iki ülke turizm bakanının çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Özgürgün, Türkiye’de dış hat uçuşları normale dönene kadar,  KKTC’ye uçuşların iç hat uçuşu gibi yapılmasının değerlendirildiğini, bu uygulamayla, öğrencilerin ve turizm amaçlı gelişlerin daha rahat olacağını söyledi.

Başbakan Özgürgün, KKTC’de 80 bin civarında öğrenci olduğunu belirterek, iç hatlardan uçuş konusundaki teknik çalışmaların kısa sürede bitirilmesini beklediğini kaydetti.

Bu haber toplam 2826 defa okunmuştur