1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Faciaya ramak kala!
Faciaya ramak kala!

Faciaya ramak kala!

Gönyeli’de dün sabah Mustafa Sürer’e ait apartman dairesinde prize takılı bulunan uzatma kablosunun kısa devre yapması sonucu çıkan yangın, faciaya neden oluyordu.

A+A-

Gönyeli’de dün sabah Mustafa Sürer’e ait apartman dairesinde prize takılı bulunan uzatma kablosunun kısa devre yapması sonucu çıkan yangın, faciaya neden oluyordu. Bir üst dairede kalmakta olan 5 yaşındaki İbrahim Yıldırım’ın uykudan uyanması faciayı önledi


Didem MENTEŞ
Gönyeli’de dün sabah Mustafa Sürer’e ait apartman katında çıkan yangın faciaya neden oluyordu. Dün saat 07:30 sıralarında, Atatürk Caddesi üzerinde, Mustafa SÜRER’in kalmakta olduğu Çetin Kürşat Apartmanı numara 7’de daire B’de, yatak odasında prize takılı bulunan uzatma kablosunun kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangın bir üst kattaki i Daire 8’de sıçramasıyla, evdeki 5 yaşındaki İbrahim Yıldırım’ın uyumakta olan anne ve babasını kaldırmasıyla fark edildi.
Mustafa Sürer’in ve kardeşinin evde olamadığı bir sırada çıkan yangında Süreer’e ait ev kullanılmaz hale geldi.

Her yer kül oldu
Çıkan yangın sonucu, Daire 7’deki yatak odası ve içerisindeki eşyalar tamamen yanarak kül oldu. Odanın bitişiğinde bulunan diğer yatak odasında bulunan bir adet klima ünitesi ısıdan zarar görürken, odanın pencere camı kırılıp, dairenin diğer odaları da ısıdan ve dumandan zarar görerek siyaha büründü.
Evde oturma odasındaki koltuklar dışında kullanılacak eşya kalmazken, yatak odasında başlayan yangın bir üst daireye sıçradı.

Küçük İbrahim fark etti
Yangının, Mehmet YILDIRIM’a ait 8’inci kattaki daireye sıçraması sonucu dumandan etkilenen evdeki 5 yaşındaki İbrahim Yıldırım’ın uyumakta olan anne ve babasını kaldırmasıyla fark edildi. Mehmet ve Funda çiftinin yatak odasına sıçrayan alevler perdeleri tutuştururken, 5 yaşındaki İbrahim ile 9 yaşındaki Zarifcan dumandan etkilendi. Yıldırım ailesinin fark etmesiyle itfaiye haber verilerek yangına müdahale edilmeye çalışılırken, yangın sonrası yatak odasının penceresi tamamen, yatak şiltesi kısmen yanarken, diğer yatak odası ve içersindeki eşyalar ise ısıdan ve dumandan zarar gördü.

Korkulu anlar yaşandı
Yangın tüm apartman katını etkilerken, meseleyle ilgili soruşturma başlatıldı. Apartman sakinleri de yangın sönene kadar korkulu anlar yaşadı. İtfaiye ekipleri en son kattaki iki daireye müdahale etmekte zorlandı. Tüm apartmanın içerisi sularla dolarken, ısıdan duvarların ve apartman boşluğu etkilendi. Yanan dairedeki eşyaların bir kısmı kurtarılırken, yaşanan faciada can kaybı olmaması da içleri rahatlattı.

Bu haber toplam 2933 defa okunmuştur