1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çağla öğretmeni KAYBETTİK
Çağla öğretmeni KAYBETTİK

Çağla öğretmeni KAYBETTİK

Kıbrıslı Türk eğitimci, araştırmacı Çağla Konuloğlu, bir süredir tedavi gördüğü Ankara Atatürk Hastanesi’nde yaşamını kaybetti.

A+A-

Kıbrıslı Türk eğitimci, araştırmacı Çağla Konuloğlu, bir süredir tedavi gördüğü Ankara Atatürk Hastanesi’nde yaşamını kaybetti.
Aslen Limasollu olan Çağla Konuloğlu, sendikal mücadelenin öncülerinden Önder Ali Konuloğlu’nun da eşiydi.
Çağla Konuloğlu, bir süredir kanser tedavisinin yanı sıra kalp rahatsızlığı nedeniyle de Ankara’da bulunuyordu.
Eğitim ve edebiyat yaşamı yanı sıra, sol mücadele içerisinde de yer alan Çağla Konuloğlu, son dönemlerde peş peşe yayınladığı anı kitaplarıyla dikkat çekti.

Cenaze programı açıklanmadı

Çağla Konuloğlu’nun ölümü ailesi, sevenleri, öğrencileri, özellikle de Girne’yi yasa boğdu. Çağla Konuloğlu’nun cenazesi Ankara’dan adaya getirilmesinin ardından toprağa verilecek. Cenaze töreninin programıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Çağla Konuloğlu kimdir?

1944 yılında Limasol'da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Limasol'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik - Astronomi bölümünden mezun oldu.
1967 - 1995 yılları arasında öğretmenlik yaptı. Emekli olduktan sonra çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışmalarını sürdürdü. Makaleler yazdı. Siyasi mücadelenin içerisinde yer aldı.
Mart 2005 yılında "Anılarla Kıbrıs'ta Yaşam 30 yıl güneyde" adlı kitabı yayımlandı.
Daha sonra yayınlarına devam etti, “Arabali Destanı”nı yazdı.
Doğan Türk Birliği spor kulübünün tarihini de kitaplaştırdı.

Bu haber toplam 4860 defa okunmuştur