1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Büyük Soygunda İLK KARAR
Büyük Soygunda İLK KARAR

Büyük Soygunda İLK KARAR

3 milyon TL’lik soygun olayında, paranın 800 bin TL’sini saklamak suçundan merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanıklar Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş ile ilgili karar Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde verildi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz’da meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanıklar Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yargılanarak hapis cezasına çarptırıldı. 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sini sakladığı gerekçesiyle sanık Mahmut Fırat 18 ay, 70 bin TL’yi de saklayan Ramazan Alliş de 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Güzelyurt Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Rauf Kürşad’ın baktığı davada, Savcı Ergin Atıcı ve Savunma Avukatları hazır bulundu. Bu arada ‘soygun’ suçuyla ilgili olarak cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunan B.Ç ise geçtiğimiz hafta Kaza Mahkemesi’nde 9 davadan itham edilerek, yargılanmak üzere Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmişti. 5 Aralık’da oturum yapacak olan Ağır Ceza Mahkemesi’nde davaları görüşülmeye başlanacak.

‘Kanunsuz mal tasarrufu’ ve ‘feri fail’
Sanıklar Murat Fırat ve Ramazan Alliş, geçen duruşma itham edilmek üzere davaları 27 Kasım’a ertelenmişti. Sanıklar dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.Savcılık her iki sanık aleyhine ‘kanunsuz mal tasarrufu’ ve ‘feri fail’ (suçu örten suç) davalarını getirerek, itham etti. Sanıklar aleyhine getirilen suçlamaları kabul etti. Sanıkların suçlamaları kabul etmesi üzerine, Mahkeme davaları karara bağladı. Kararı okuyan Yargıç Rauf Kürşad, sanık Mahmur Fırat ve sanık Ramazan Alliş’in ‘kanunsuz mal tasarrufu’ ve ‘feri fail’ suçlarını işlediklerini vurguladı.

Suçlu bulundular
Sanıklardan Mahmut Fırat’ın770 bin 500 TL’yi, Ramazan Allişîn de 70 bin TL’yi tasarruf ederek, polis yetkililerine haber vermediklerini vurguladı. Yargıç, her iki sanığı kendi ikararları ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiğini açıkladı. Yargıç Kürşad, kamu menfaatini ön planda tutarak bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici hapislik cezası verilmesini uygun ve adil buldu. Rauf Kürşad, netice itibariyle sanık Mahmut Fırat’ı işlemiş olduğu suçlar itibariyle 18 ay hapis cezası, sanık Ramazan Allişi’nde 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Soygun nasıl gerçekleşmişti?
24 Temmuz’da Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde yaşanan 3 Milyon TL’lik soygun olayında henüz ele geçirilmeyen 2 milyon 229 bin 500 TL ile ilgili günlerdir hiçbir gelişme yaşanmadı. Polis ekipleri tarafından bölgede başlatılan geniş çaplı soruşturma sonucunda paranın 770 bin 500 TL’sini ele geçirmiş, geriye kalan miktar ise bulunamamıştı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlı M.F’nin itirafı doğrultusunda polis Güneşköy ve Akdeniz’de yaptıkları aramalarda 770 bin 500 TL’yi bulmuştu.Bulunan paranın 70 bin TL’sini ‘sakladığı’ iddia edilen R.A da tutuklanmıştı. Soygun olayıyla ilgili tutuklanan B.Ç,M.F ve R.A, 3 ayı geçmemek kaydıyla cezaevine gönderilmişti.
Soygunda bağlantısı olduğu iddia edilen ve İngiltere’de olduğuna inanılan M.Ç ile Türkiye’de olduğu düşünülen R.F ise tespit edilememişti.

Bu haber toplam 2159 defa okunmuştur