1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BRT'ye gazetecilerden protesto
BRTye gazetecilerden protesto

BRT'ye gazetecilerden protesto

"Hatırlatmak isteriz ki bugün Birliğimize sansür yapanlara sessiz kalanlar yarın kendilerine tekrar sansür yapıldığı zaman söyleyecek söz bulamayacaklardır."

A+A-

Gazeteciler Birliği BRT ile ilgili basın açıklaması yaparak, birliğin açıklamalarının sansürlendiğini savundu.

Gazeteciler Birliği’nin konu ile ilgili açıklamasının tam metni şöyle:
                                                                                                       
 BRT’den Gazeteciler Birliği’ne Yeniden Sansür
  

Birliğimizin çok sayıda üyesinin emek verdiği kamu yayıncısı BRT , Kıbrıs Türk basını açısından dün yeniden kabul edilemez bir sansür olayına daha sahne olmuştur.

Gazeteciler Birliği’nin, Kurum’da Müdür’ün Yönetim Kurulu’nun kararı olmadan yaptığı keyfi ve yasa dışı uygulamaları eleştiren ve basında geniş şekilde yer alan ve kamu oyunda büyük yankı uyandıran dünkü açıklaması Tümerkan tarafından bir kez daha sansürlenmiştir.

Gazeteciler Birliği’nin açıklamalarına BRT Televizyonu’nun ne haber bültenlerinde ne de Basın özetlerinde yer verilmeyerek, BRT Kurumu’nda yaşanan yasa dışı ve anti demokratik uygulamaların kamuoyundan gizlenmesine çalışılmıştır.

BRT Kurumu’ndaki bu sansür olayının, en fazla sansürden şikayet eden ve belki de en fazla sansüre uğramış olan CTP Hükümeti döneminde gerçekleşmiş olması ve Yetkililerin bu duruma sessiz kalması düşündürücü ve üzücüdür. Hatırlatmak isteriz ki bugün Birliğimize sansür yapanlara sessiz kalanlar yarın kendilerine tekrar sansür yapıldığı zaman söyleyecek söz bulamayacaklardır. Bu bağlamda BRT Kurumu Müdürü Tümerkan’ı sansür uyguladığı için, Hükümeti ise bu sansürlere karşı sessiz kaldığı için protesto ederiz.


KTGB Yönetim Kurulu

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur