1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu’ndan önemli kararlar
Bakanlar Kurulu’ndan önemli kararlar

Bakanlar Kurulu’ndan önemli kararlar

Butik otellere de faiz destekli kredi verilecek. Organik tarım için yasa önerisi meclise sevk edildi.

A+A-

Bakanlar Kurulu dün bir araya geldi. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basına açıklama yapan Bakanlar Kurulu sözcüsü Özdil Nami, yarım inşaat halindeki otellerin tamamlanmasına yönelik faiz destekli kredi programına, finansman sıkıntısı nedeniyle işletmesine ara verilmiş oteller, tekrardan turizme hizmet edecek turizm amacı dışında kullanılan oteller, Mağusa Surlar içerisindeki butik otel ve turistik pansiyonların da dahil edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Kredinin bir bankadan değil Bakanlığın anlaşmalı olduğu diğer bankalardan da alınabileceğini ifade eden Nami, “Böylece bu program daha etkin bir hale getirilmiş oldu” dedi.

Ton başına 100 TL destek

Nisan ayında hasat edilmesi beklenen 2 bin ton patatesle ilgili olarak ise Nami, ton başına 100 TL’lik torba ve paketleme hariç fason paketleme ücretine yönelik destek verileceğini açıkladı.

Organik tarım için yasa önerisi meclise sevk

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Dışişleri Bakanı Nami, organik tarımın yaygınlaşması için de bir çalışma başlatıldığını ifade ederek, modern dünyada organik tarımın çok önemli bir yeri bulunduğunu, organik tarımın yaygınlaşması için hazırlanan yasa önerisini Meclis’e sevk etme kararı aldıklarını kaydetti.

Nami, “Ülkemizde de bunun desteklenerek genişlemesini sağlamak Hükümetimizin öncelik verdiği bir konudur” dedi. TAK

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur