1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakan Dinçyürek: Su 2 ay sonra Kıbrıs’ta
Bakan Dinçyürek: Su 2 ay sonra Kıbrıs’ta

Bakan Dinçyürek: Su 2 ay sonra Kıbrıs’ta

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, KKTC ile Türkiye arasında su boru hattı inşasının 60 günde tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Dinçyürek, “Her şey uygun olursa 2 ay sonra su Kıbrıs'tadır” dedi.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, KKTC ile Türkiye arasında su boru hattı inşasının 60 günde tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Dinçyürek, “Her şey uygun olursa 2 ay sonra su Kıbrıs'tadır” dedi. İki günlük resmi ziyaret kapsamında Türkiye'de bulunan Dinçyürek, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
"Asrın projesi" olarak adlandırılan KKTC'ye su temini projesinin en önemli ayağı olan deniz geçişinin en zor kısımlarının tamamlandığını belirten Dinçyürek, 80 kilometrelik boru geçişinin 23 kilometresinin inşa edildiğini söyledi. Projenin tamamlanmasının bazı koşullara bağlı olduğunu anlatan Dinçyürek, "Çalışmaları zorlaştıran hava koşullarına bağlı olmak üzere, deniz geçişi kısmını tamamlamak için 60 iş gününe ihtiyacımız var, her şey uygun olursa 2 ay sonra su Kıbrıs'tadır" diye konuştu.

"Yenilenebilir enerji KKTC'nin önceliklerinden"
Dinçyürek, yenilenebilir enerjinin toplam enerji üretimindeki payını artırmanın hükümetin öncelikli hedeflerinden olduğunu belirtti.
Kıbrıs'ın güneş enerjisi konusunda çok şanslı olduğunu dile getiren Dinçyürek, "Rüzgar açısından da Beşparmak Dağları etrafında ciddi potansiyelimiz olduğu söylenmekte. Ürettiğiniz enerjinin bir şekilde enerji piyasasına aktarılabileceği ortamların oluşturulması yenilenebilir enerjinin payını giderek artıracaktır. Bu sistemin çevre bakanı olarak beni ilgilendiren kısmı, bu sistemlerin doğa dostu ve çevreyle barışık olmasıdır" şeklinde konuştu. TAK

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur