1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 50 bin paket gümrüksüz sigara!
50 bin paket gümrüksüz sigara!

50 bin paket gümrüksüz sigara!

İskele’de gerçekleştirilen operasyonda içerisinde yaklaşık 50 bin paket bulunan 100 koli gümrüğe deklare edilmemiş sigara ele geçirildi, iki kişi tutuklandı, “suç ortağı” olduğuna inanılan bir kişi ise aranıyor.

A+A-

Gamze BAYKUR

İskele’de gerçekleştirilen operasyonda içerisinde yaklaşık 50 bin paket bulunan 100 koli gümrüğe deklare edilmemiş sigara ele geçirildi. Mesele ile ilgili olarak A. B. ile M. D. tutuklanırken, zanlı A. B. ile M. D’nin suç ortağı olan bir kişi ise aranıyor. “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar, tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

Konteyner içinde binlerce kaçak sigara…
Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Nuri Diner, 15 Nisan tarihinde mahkeme emri ile İskele’de Ahmet Cevizli’nin bahçesinde yapılan aramada zanlılara ait konteynerde içerisinde yaklaşık 50 bin paket bulunan 100 koli kaçak sigara bulunduğunu açıkladı. Yapılan tahkikat neticesinde konu sigaraları zanlı M.D’nin, yönetimindeki van araç ile ayni gün olay yerine getirdiğini ve zanlı A.B ile henüz tespit edilemeyen bir kişi ile birlikte araçtan indirerek konteynere yüklediklerinin tespit edildiğini belirten Diner, zanlıların suç ortağı olan kişinin arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Diner, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur