1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 4 ayda 3 ölüm
4 ayda 3 ölüm

4 ayda 3 ölüm

Mayıs ile Ağustos aylarını kapsayan 4 aylık sürede 3 kişi boğularak yaşamını yitirdi, 2 kişi de boğulma tehlikesi geçirdi

A+A-

Ayşe GÜLER

Ülkemizdeki sahillerde Mayıs ve Ağustos aylarını kapsayan 4 aylık sürede 3 kişi boğularak yaşamını yitirdi, 1’i çocuk 2 kişi de boğulma tehlikesi geçirdi.
Bu yaz ardı ardına denizden gelen acı haberlerle 3 ailenin evine ateş düştü. Polis Genel Müdürlüğü Özel Harekat Birimi’nde Müfettiş Muavini Dalman Yener, DAÜ öğrencisi Samuel Akinrinlola ve  ülkede turist olarak bulunan Temoçin Arukan hayatını kaybetti. 37 yaşındaki Necmettin Ele ve 4 yaşındaki Mark Kasperovıch ise boğulma tehlikesi geçirdi.

Cankurtaran sorunu yine su yüzüne çıktı
Kısa bir süre içerisinde neredeyse her ay denizlerde yaşanan boğulmalar, ‘cankurtaran’ sorununu bir kez daha gözler önüne serdi.
Bu yıl Kıbrıs Türk Otelciler Birliği 15 sertifikalı cankurtaran yetiştirse de art arda yaşanan ölümler, cankurtaran sayısının yetersiz olduğunu su yüzüne çıkarıyor.

Yoğun bakımda yaşamını kaybetti
Mağusa’da 20 yaşındaki DAÜ öğrencisi Samuel Akinrinlola, 31 Mayıs 2015’te Gülseren Bölgesi’nde askeri plajı yanında eski escape olarak bilinen bölgede arkadaşlarıyla yüzmeye gittiği sırada denizde boğulmuştu.
Denizden bölgedeki vatandaşların yardımı ile çıkartılan ve solunumu duran Akinrinlola, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hayata geri döndürülmüştü.
Önce Mağusa Devlet Hastanesi ardından Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Akinrinlola, 23.45 sıralarında yoğun bakımda yaşamını yitirmişti.

Eski dalgıç olan poliste hayatını kaybetmişti…
Öte yandan son olarak 22 Ağustos 2015 tarihinde Polis Genel Müdürlüğü Özel Harekat Birimi’nde Müfettiş Muavini olan Dalman Yener, ailesiyle birlikte gittiği plajda kıyıdan yaklaşık 200 metre içeride yüzdüğü esnada boğularak yaşamını yitirmişti. ,
Eski dalgıç olan, 47 yaşındaki Dalman Yener boğulma esnasında eşine seslenerek yardım çağrısında bulunmuş, eşinin ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle denizden çıkarılmıştı.
Ambulansla Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yener tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak, yolda hayatını kaybetmişti.

81 yaşında dalgalara yenik düştü
Ülkede turist olarak bulunan 81 yaşındaki Temoçin Arukan, 24 Ağustos tarihinde Denizkızı açıklarında kıyıdan 80 metre açıkta yüzerken boğulmuştu.
Saat 15.00 sıralarında yaşanan olay sonrasında Arukan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Ele, boğulma tehlikesi geçirmişti…
Karpaz’da 30 Mayıs 2015 tarihinde Ayfilon olarak bilinen bölgede arkadaşlarıyla yüzmeye giden 37 yaşındaki Necmettin Ele, yaklaşık 15 metre açıkta boğulma tehlikesi geçirmişti.
Girne Amerikan Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nde okuyan Ele, arkadaşlarıyla gittiği Karpaz’da denize girmiş, saat 14:30 raddelerinde akıntıya kapılmıştı.
Aslen Erzurumlu olan Ele arkadaşları tarafından kurtarılarak, ambulansla Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

4 yaşındaki Kasperovıch ağır yaralanmıştı
Esentepe’de 4 yaşındaki Mark Kasperovıch isimli erkek çocuk, bir villanın yüzme havuzuna düşerek ağır yaralanmıştı.
14 Ağustos günü meydana gelen olay sonrasında Kasperovıch, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak yapılan tedavisinden sonra yoğun bakım servisinde müşahede altına alınmıştı.

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur