1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Müzakereciler “yetkiler ve mülkiyet”i görüştü
Müzakereciler “yetkiler ve mülkiyet”i görüştü

Müzakereciler “yetkiler ve mülkiyet”i görüştü

Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis mülkiyet ve yetkiler konularını ele aldı

A+A-

Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri çerçevesinde yeniden bir araya gelen müzakereciler Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis’in mülkiyet ve yetkiler konularını ele aldıkları bildirildi.

Fileleftheros gazetesi: “Yetkiler-Mülkler Gündemde – Müzakereciler Uzun Süren Görüşmede Kıbrıs Sorununun İki Başlığını Görüştüler” başlıkları altında verdiği haberinde, Kıbrıs Türk ve Rum müzakereciler Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis’in dün müzakere gruplarıyla birlikte gerçekleştirdikleri görüşmede yetkiler ve mülkiyet konularını ele aldıklarını yazdı.

Gazete, yetkiler ve mülkiyet konularının birbirleriyle ilişkili ve çapraz şekilde görüşüldüğünü belirtirken Kıbrıs Türk tarafının dönüşümlü başkanlıkta ısrar ettiğini, “eşitlik unsurunu öne çıkararak bu konuda hassas olduğunu vurguladığını ve mülkiyet konusunda ise varılan uzlaşılara atıfta bulunduğunu” iddia etti.
Mülkiyet konusunun, müzakere sürecinin sonunda “miktarlar ve haritalarla da ilişkilendirileceğini” vurgulayan gazete, haberinin devamında Akıncı’nın AB’nin müzakerelerdeki rolüne ilişkin dünkü açıklamalarına yer vererek, Kıbrıs Türk tarafının müzakere sürecine ilişkin kamuoyu müdahalelerine devam ettiği yorumunda bulundu.
Haberde ayrıca, Akıncı’nın sözcüsünün bugün bir basın açıklaması düzenleyecek olmasının da “şans eseri olmadığı” iddiasında bulunuldu. TAK

Bu haber toplam 1578 defa okunmuştur