1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 72 yıllık mazi tarih oldu
72 yıllık mazi tarih oldu

72 yıllık mazi tarih oldu

1943 yılında kurulan ve 72 yıllık geçmişi bulunan İnönü Akın Spor Kulübü, son 6 yıldır hiçbir faaliyet yapmadı. 1999 yılında İnönü’nün kulüp başkanlığını yapan Bayram Ersalan’ın girişimleri sonucu ülkemizin ilk çim zeminli statlarından biri olan İnönü Akı

A+A-

1943 yılında kurulan ve bu bağlamda ülkemizin en eski spor kulüplerinden biri olan İnönü Akın Spor Kulübü, altı yıldır kulüp binasının ve stadının kapılarına kilit vurdu

 

Eren ŞİŞİK – Hüseyin KIRAL

2005-2006 futbol sezonu içinde bir maç sırasında hakem Osman Özpaşa ile yaşanan sorun sonrası bir türlü eski kimliğine kavuşamayan ve 2010-2011 sezonu içinde tüm faaliyetlerini durduran 72 yıllık kulüp İnönü Akın Spor Kulübü, altı yıldır kulüp binasının ve stadının kapılarına kilit vurdu.
O yıllarda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yönetiminin, Kulüp Başkanı Mehmet Çağakan’a verdiği sekiz yıllık men cezası nedeni ile bir türlü toparlanamayan camia, altı yıl önce kulüp binasını ve stadını kapatmak zorunda kaldı.

Futbol topu yerine atlar dolaşıyor
1943 yılında kurulan ve 72 yıllık geçmişi bulunan İnönü Akın Spor Kulübü son 6 yıldır hiçbir faaliyet yapmazken, 1999 yılında top dolaştırmak için zemini çim yapılan stadın zemininde şimdi atlar dolaşıyor.
Dönemin Belediye Başkanı Hasan Beycanlı ve kulüp başkanı Bayram Ersalan’ın girişimleri sonucunda yapılan çim zemin ve zemine su vermek amacı ile kurulan tesis, kaderine terk edilirken, yetkililerinde konuya duyarsız kalması sonucu 72 yıllık geçmiş bir anda tarih oldu. 

Kulübün kapısına kilit vuruldu
Stadın bugünkü hali ise içler acısı. Yıllar önce birçok yıldız futbolcuyu yetiştiren ve Kıbrıs Türk futboluna kazandıran İnönü Kulübü’nün sahası bugün kaderine terk edilmiş durumda. Stadın paslı kapılarına kilit vurulurken, saha zemininin tamamını hayvan pislikleri kapladı. Atların dolaştığı tarihi statla ilgili hiçbir çalışmanın yapılmaması ise İnönü halkının tepkisini çekiyor. Kalabalık bir köy nüfusuna sahip olmasına rağmen hiçbir spor faaliyetine yer ayırmayan İnönü Kulübü’nün kulüp binasına da kilit vurulmuş durumda. Köyün merkezinde bulunan kulüp binasının içerisi ambar olarak kullanılırken, paslı tabelalar ve kulüp binası bahçesindeki yırtık brandalar tarihi kulübün adını lekeliyor.

 


 Sahanın zemininde atlar dolaşıyor

Bu haber toplam 3065 defa okunmuştur