1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ‘6’ üstü YDÜ
‘6’ üstü YDÜ

‘6’ üstü YDÜ

Kadınlar Voleybol Süper Kupa Finali’nde YDÜ arka arkaya 6’ncı kez Süper Kupa’yı müzesine götürdü

A+A-

Eren ŞİŞİK

Rahat bir galibiyet elde etti
Rakibi karşısında oyuna etkili başlayan YDÜ takımı ilk sette arka arkaya bulduğu sayılarla farkı erken açtı ve rakibinin direncini kırdı. Melis, Çağla ve Lema ile sayılar bulan son şampiyon ilk seti 25-10 önde kapatmasını bildi. İkinci sette üstün oyununu sürdüren ancak bir ara rakibi de sete ortak eden YDÜ, Olgun Kumova’nın direktifleriyle toparlandı ve rakibinin zayıf noktalarının üzerine giderek sayılar buldu. 2.set 25-12 tamamlandı. Üçüncü sette de oyunun başları çok çekişmeli geçti. Rakibinin farkı açmasına engel olmayı deneyen DAÜ bunda başarılı olamadı ve YDÜ üçüncü sette de 25-16’lık farklı skoru 3-0’a getirdi.

Rekorların takımı YDÜ
Geçtiğimiz günlerde rakibini Büyük Kadınlar Ligi play-off final serisinde mağlup ederek arka arkaya 7’nci şampiyonluğunu alan ve bu alanda rekoru elinde bulunduran Lefke Avrupa Üniversitesi’nin (LAÜ) rekorunu tarihe gömen  YDÜ takımı, Süper Kupa’da da DAÜ’yü mağlup ederek arka arkaya 6’ncı kez bu kupayı da müzesine götürdü ve kendisine ait olan rekoru geliştirdi.

------------------------

Yer: Atatürk Spor Salonu
YDÜ: Çağla Kumova, İnci Kumova, Lema Şeyh, Günçe Koparan, Melis Çıdamlı, Meryem Şener, Sinem Üstün, Nurcan Özatılgan
Antrenör: Olgun Kumova
DAÜ: Fatma Tamcoşar, Merve Çelebi, Havva Göker, Niloofar, Şerife Çakar, Çisem İçten, Beste Güven, Merve Özkurt, Buse Ataoğlu, Merve Önkaya, Münüfe İnce
Antrenör: İsmail Kovancı
1.set:25-10 (YDÜ)
2.set:25-12 (YDÜ)
3.set:25-16 (YDÜ)

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur