1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “4 aydır ek mesailer ödenmiyor”
“4 aydır ek mesailer ödenmiyor”

“4 aydır ek mesailer ödenmiyor”

Hemşireler ve Ebeler Sendikası ve Sağlık-Sen, Bütçe Dairesi Müdürü’nü eleştirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ve Sağlık Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), sağlık çalışanlarının ek mesailerinin 4 aydır ödenmediğini belirterek, bunun art niyetli bir tavır olduğunu savundu ve Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi Müdürü’nü eleştirdi.

İki sendika, müdürün, sağlık sistemini tanımadan yaptığı icatlarla sağlık sistemini kaosa sürüklediğini söyledi.
Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse ve Sağlık-Sen Başkanı Kemal Oktar tarafından yapılan ortak açıklamada, “Bütçe Dairesi Müdürü’nün ülkenin yasalarla yönetildiğinden bir haber olduğu ve sağlık çalışanlarını kamplara bölmek için elinden geleni yaptığı” ifade edildi.
Sağlık hizmetlerinin bir bütün olarak 24 saat verildiği hatırlatılan açıklamada, tüm sağlık çalışanlarının da özveriyle çalıştığı ve hak ettikleri ödeneklerin Bütçe Dairesi Müdürü’nün keyfi geldiği zaman veya kendi uygun gördüğü zaman ve oranda ödemeyi aklından geçiremeyeceği kaydedildi.
Açıklamada, tüm devlet kurumlarında ek mesailer ödenirken, normal çalışma saatlerinin kat ve kat üstünde çalışan sağlık çalışanlarının fazla çalışma saati ödeneklerinin dört aydır ödenmemesinin art niyetli bir tavır olarak değerlendirildiği de belirtildi.
(tak)

Bu haber toplam 1818 defa okunmuştur
Etiketler : ,