1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2014-2015 Adli Yılı yarın başlıyor
 2014-2015 Adli Yılı yarın başlıyor

2014-2015 Adli Yılı yarın başlıyor

Güzelyurt Mahalli Barosu, bu kapsamda yayımladığı bildiride, yeni adli yılın, “mahkemelerin, yargıçların ve özellikle avukatların hiçbir sorunu giderilmeden” başlayacağını savundu.

A+A-

Kuzey Kıbrıs'ta 2014-2015 Adli Yılı yarın başlıyor. Güzelyurt Mahalli Barosu, bu kapsamda yayımladığı bildiride, yeni adli yılın, “mahkemelerin, yargıçların ve özellikle avukatların hiçbir sorunu giderilmeden” başlayacağını savundu.

Ülke nüfusuna göre avukat sayısının fazla olduğunu, bu yüzden kalitenin düştüğünü ve avukatlar arasında başka yollara sapma aşamasına gelindiğini savunan Güzelyurt Mahalli Barosu, ayrıca siyasilerin de Güzelyurt kazasına adil davranmadığını; diğer kazalar gibi tam teşekküllü bir mahkeme binası ile yargıç kadrosuna kavuşturulamadığını kaydetti.

Baro, ülkede her geçen gün trafik ve iş kazaları, uyuşturucu satışı, içme yaşının çok aşağılara inmesi gibi olaylar karşısında bunları önlemede daha etkin olunması ve daha caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini, ayrıca Kıbrıs'ın kuzeyinde giriş ve çıkışların kontrolünün artırılması gerektiğini ifade etti ve bunların önlenmesinde yasa koyuculara, siyasilere, polis mensuplarına ve mahkemelere büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Güzelyurt Mahalli Barosu, yeni adli yılın, Güzelyurt’a yeni bir kaza mahkemesi, yargıç kadrosu ve mahkeme personeli getirmesi umuduyla hayırlı olmasını temenni etti.

(tak)

Bu haber toplam 1492 defa okunmuştur