1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 kaçak büfenin yıkımına başlandı
 2 kaçak büfenin yıkımına başlandı

2 kaçak büfenin yıkımına başlandı

LTB kaçak yapılaşma tespiti yaptığı 2 büfenin yıkımına başladı

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Zabıta Şubesi, kaçak yapılaşma tespiti yaptığı ve kaldırılması için önceden ihbar yolladığı 2 büfenin yıkımına başladı.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, şubeye bağlı ekipler Fuar Alanı önünde 3 ayrı bölümden oluşan bir büfenin yıkımını yaparken, diğer büfenin de eşyalarının kaldırılması için bir günlük süre tanıdı.
Ekipler bugün bu büfenin de yıkımını gerçekleştirerek, bu alandaki kaçak yapılaşmanın önüne geçecek. Zabıta Şube Amiri Çakır Lisani, LTB yönetiminin ürettiği karar ve Başkan Mehmet Harmancı’nın açık talimatı ile bölgede bulunan kaçak büfelerin yıkımlarını gerçekleştirmeye başladıklarını, bu yerlere daha önceden ihbar gönderdiklerini vurguladı.  Bu uyarıların dikkate alınmamasına rağmen, ilgili büfenin içindeki eşyaların dışarıya çıkarıldığını belirten Çakır Lisani, yıkımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Lisani, bu büfenin tam karşısında yer alan büfenin ise boşaltım talep ettiğini ve bu kaçak yapının da yıkılacağını sözlerine ekledi.

-----------------------------------------

Önce uzlaşı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da bu tip büfeler konusunda öncelikli olarak uzlaşı yolunu denediklerini, bunun bittiği yerde müdahaleye geçtiklerini ifade etti.

Harmancı, göreve gelmesinin ardından 7. büfenin kaldırılıyor olduğunu anımsatarak, yine bir büfenin de uzlaşı sonucunda kısa süre içinde sahibi tarafından bulunduğu yerden kaldırılacağını açıkladı.

Harmancı, kaçak olan, yeşil alanlar içerisinde bulunan veya geçmiş yönetimler döneminde yasal olmadığı halde izin alan tüm büfelerle mücadelelerinin süreceğini, bu noktada kendilerinin temel argümanının yasalar olduğunun altını çizdi.

 

Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur