1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 15 milyon TL’lik borçlanma önergesi
15 milyon TL’lik  borçlanma önergesi

15 milyon TL’lik borçlanma önergesi

Mağusa’da Başkan’dan ‘borcu borçla kapatma’ hamlesi

A+A-

 

Mağusa Belediyesi’nde 15 milyon TL borçlanma yapılması için Belediye Meclisi toplantıya çağrıldı. Mağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter, 2018 Mali Yılı I. Ek Bütçesi’nin ve EK Bütçe’ye bağlı 15 milyon TL tutarındaki borçlanmanın Belediye Meclisi’nde görüşülüp onaylanması için belediye meclis üyelerini toplantıya çağırdı.

Belediyenin 2018 Mali Yılı Ek Bütçe talepleri içerisinde 23 kalemden oluşan belediye giderleri yanısıra kısa ve uzun vadeli borçlanma için 15 milyon TL’lik ek bütçeye ihtiyaç duyulduğu belgelere yansıdı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediye Meclis Grubu, borçlanma önergesini sosyal medya hesabında paylaşarak, “daha birkaç gün önce, borçlanmaya alternatif tasarruf tedbirlerini konuşmak ve üretmek için 'anlaşmışken' belediyeden gelen gündem ve 15 milyon borçlanma önergesi” denildi.

CTP Meclis Grubu öneride bulunmuştu

Hatırlanacağı üzere 23 Eylül’de  basına duyurusu yapan CTP Mağusa Belediye Meclis Grubu, 19 Eylül  Çarşamba akşamı yapılan belediye meclisi toplantısında, konuşulanların belediyenin ciddi mali sıkıntıda olduğunun  ve ödemelerinde ciddi aksamalar bulunduğunun itirafı olduğunu belirtmişti. .

 Grup, toplantıda gündem konularının dışında belediyenin mali olarak içinde bulunduğu sıkıntılı durumun  da konuşulduğunu ve uzun bir istişare neticesinde bazı sonuçlar çıktığını bildirmişti.

Sonuçlar arasında  “Gazimağusa Belediye Bakanı İsmail Arter’in ilk kez özel sektör ve bankalara olan borcun artık ödenemeyecek rakamlara yaklaştığını ve belediyenin bu borç yükünü ödemekte zorlanmakta olduğunu kabul ettiğinin” de  bulunduğu belirtilerek, Arter’in ilk kez bu borçlar nedeniyle belediye hizmetlerinin aksama ihtimali olduğunu ve başlayanlar dahil proje yatırımlarının yavaşladığını da kabul ettiğini aktarmıştı.

 Arter’in  bu borcu kapatmak için ek olarak 10 ile 15 milyon TL arası borçlanmaya gidilip gidilemeyeceği için çalışma başlattığını bildirdiği belirtilerek, “Bizler CTP Meclis Gurubu olarak bu yüksek faiz ortamında tekrar bir borçlanmaya gidilmesinin ve borcun borç ile kapatılmasının sakıncalı olabileceğini, bunun yerine belediye bütçesinde yer alan gelir ve gider kalemlerinin mercek altına alınıp eldeki imkanlar ile çıkış yolu aranması konusunda öneride bulunduk. Arter bu önerimizi olumlu bulup en kısa zamanda tedbirler ve bütçe ile alakalı toplantı yapacağına dair bizlere olumlu yanıt vermiştir” denildi. 

 Toplantıda İsmail Arter’in alacaklı şirketler ile borç yapılandırmalarını organize etmek için müzakere yapacağını da belirttiği, toplantıda konuşulanların Mağusa Belediyesi’nin ciddi mali sıkıntıda olduğunun  ve ödemelerinde ciddi aksamalar olduğunun itirafı olduğu aktarılmıştı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-883.jpg

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur
İlgili Haberler