1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 131 MEZUN VERDİ
131 MEZUN VERDİ

131 MEZUN VERDİ

Çırak ve Yetişkin Eğitim Merkezleri’nden mezun olan 102 çırak ve 29 yetişkin dün gece düzenlenen törende diplomalarını aldı.

A+A-

KTEZO’dan verilen bilgiye göre, Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’ndeki törende konuşan KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi’nden mezun olan gençlerin edindikleri mesleki beceri ve eğitim sayesinde geleceğe umutla baktıklarını kaydetti.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ise ülke ekonomisinin nitelikli eleman ihtiyacının ithal işgücüyle karşılandığına işaret ederek, birçok üniversite mezununun da umutsuzlukla göç yolunu seçtiğini savundu. Kanber, işsiz üniversiteliler yerine eğitimli zanaatkarların olabileceğini, bunun da yolunun mesleki eğitimden geçtiğini ifade etti.


Törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Fırıncıoğluları, işverenleri temsilen Arkadaş Pastanesi sahibi Salih Özler, velileri temsilen Bengül Karayel Bardak ve mezunlar adına öğrenci temsilcisi Nücide Gül Dadı birer konuşma yaptı.
2010 yılında kurulan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nden, bugüne kadar çeşitli meslek dallarından 350 çırak ve 170 yetişkin, birer meslek sahibi olarak mezun olup, iş hayatına atıldı.

TAK

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur