1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 kilo altının sahibi aranıyor
1 kilo altının sahibi aranıyor

1 kilo altının sahibi aranıyor

Ercan’dan geçtiğimiz gün külçe halinde yaklaşık 120 bin Dolar değerinde altın hurdası ile çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklanan zanlı M.O, dün mahkemeye çıkarılarak aleyhinde ek tutukluluk süresi temin edildi

A+A-

Ercan Devlet Havalimanı’ndan geçtiğimiz gün piyasa değeri yaklaşık 120 bin Dolar olan altın hurdası ile çıkış yapmak isterken polis tarafından tespit edilerek tutuklanan zanlı M.O, dün aleyhinde devam eden soruşturma nedeniyle ek tutukluluk süresi alındı.Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Meriç Polis Karakolu’nda görevli Polis memuru Yusuf Karaoğulları’nı mahkemeye tanık olarak dinletti. Olayla ilgili bulguları aktaran Karaoğulları, zanlının 14 Ağustos tarihinde saat 20.00’de para ve kambiyo yasasına aykırı olarak tasarufunda beyan etmeden ve vergisini ödemeden 3 kilo 265 gram sekiz adet külçe halinde altın hurdası ile çıkış yapmak isterken tutuklandığını belirtti.

Gönüllü ifade verdi
Polis memuru Yusuf Karaoğulları, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini alınan tutukluluk süresinde zanlıdan gönüllü ifade temin ettiklerini ve tasarrufunda bulunan altınları M.A.K. isimli birinden aldığını belirttiğini söyledi.

1 kilo 370 gram Altınbaş’a, 860 gram İray Kuyumculuk’a ait, 1 kilo 35 gram altının sahibi aranıyor
Karaoğulları, konu Altının 1 kilo 370 gramının Altınbaş’a, 860 gram ağırlığındaki bir kısmın İray Kuyumculuk’a ait olduğunun belirtildiğini ancak geriye kalan 1 kilo 35 gram altının ise sahibinin henüz tespit edilemediğini belirtti.

Makbuzda anormallik var
Konu soruşturma kapsamında Altınbaş firmasından altınlar ile ilgili olarak alınan makbuzda, makbuz tarihinde bir anormallik tespit edildiğini ve makbuz tarihinde zanlının ülkede olmadığının tespit edildiğini belirten polis memuru, konu makbuz üzerinde inceleme yapılacağını belirtti.

İncelenecek birçok evrak var
Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten Polis Karaoğulları, alınması gereken ifadelerin ve incelenmesi gereken belgelerin olduğunu belirterek zanlının iki gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

İki gün daha tutuklu kalacak
Yargıç Hale Ahmet Raşit, meselenin ciddi olduğunu belirterek zanlının tahkikat maksatlı iki gün süre ile polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur