1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Tumazos Çelebis müzakere grubundan ayrıldı
Tumazos Çelebis müzakere grubundan ayrıldı

Tumazos Çelebis müzakere grubundan ayrıldı

AKEL Meclis Grubu Sözcüsü Yorgos Lukaidis, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda ortaya koyduğu tutumlarla hemfikir olmadığı için Tumazos Çelebis’in müzakere grubundan ayrılması kararı alındığını açıkladı.

A+A-

 

AKEL Meclis Grubu Sözcüsü Yorgos Lukaidis, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda ortaya koyduğu tutumlarla hemfikir olmadığı için Tumazos Çelebis’in Kıbrıslı Rum müzakere grubundan ayrılması kararı alındığını açıkladı.

Anastasiadis’in sergilediği yalpamalar ve ortaya koyduğu çelişkili tutumlarla Kıbrıs sorununu “kayalıklara” sürdüğü koşullarda en azından yapabileceklerinin bu olduğunu kaydeden Lukaidis, AKEL’in Ulusal Konsey toplantılarına katılmaya devam edeceğini belirtti.

AKEL Parti Sekreteryası’nın kararıyla Tumazos Çelebis’in Müzakere Grubu’ndan ayrıldığını dile getiren Yorgos Lukaidis,  Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözüm zemini olarak iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümüne bağlılığı ve doğru yönde hareket ettiği konusunda AKEL’i ikna ettiği takdirde Çelebis’in geri dönmesinin tekrar gözden geçirileceğini ifade etti.

Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur
Etiketler : ,