1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tarih bunu da yazdı: EuroCup YDÜ'nün
Tarih bunu da yazdı: EuroCup YDÜ'nün

Tarih bunu da yazdı: EuroCup YDÜ'nün

Kadınlar EuroCup'ta final ikinci maçında Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Abdullah Gül Üniversitesi'ni (AGÜ) 63-58 mağlup ederek Avrupa'nın en büyük ikinci kupasını Kıbrıs'a getirdi

A+A-

Kadınlar EuroCup'ta final ikinci maçında Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Abdullah Gül Üniversitesi'ni (AGÜ) 63-58 mağlup ederek Avrupa'nın en büyük ikinci kupasını Kıbrıs'a getirdi. İstanbul Caferağa Spor Salonu'nda dolu tribünler önünde oynanan maçta YDÜ maça kötü başlamasına ve ilk üç periyot etkisiz olmasına rağmen son periyotta maçta ipleri eline aldı ve sahadan 63-58 galip ayrılarak önemli başarıya imza attı. Karşılaşmanın ardından büyük bir coşkuyla kupayı kaldıran YDÜ takımını çok sayıda Kıbrıslı Türk de destekledi.

 

Kalaycıoğlu ilk kez Avrupa şampiyonluğu yaşadı

YDÜ'de 16 sayı üreten Quanitra Hollingsvorth ve 13 sayı üreten Yelena Leuchanka galibiyette önemli rol oynarken, özellikle maçın dönüm noktalarında oyuna etki eden Courtney Vandersloot'un performansı maçın kazanılmasını sağladı.

Türkiye'de kazanmadık kupa bırakmayan ve ülkenin en çok kupa kaldıran kadın basketbolu antrenörlerinden olan Zafer Kalaycıoğlu ilk kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı. Kalaycıoğlu, kariyerindeki 26. kupasını kazandı.

 

Maç sonunda büyük sevinç yaşandı

Maç sonunda YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel, Başkan Yardımcısı Murat Tüzünkan ve Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk büyük sevinç yaşarken, Kıbrıs'a şampiyonluk kupasını getirmenin gururunu yaşadı. Karşılaşmayı Türkiye'nin eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu ve YDÜ Kadın Basketbol Takımı Başkanı Işık Eyigüngör de takip etti.

Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur
Etiketler : ,