1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikalar zamlara karşı sokakta!
Sendikalar zamlara karşı sokakta!

Sendikalar zamlara karşı sokakta!

Kamuda örgütlü üç sendika KTAMS, KAMU-SEN ve KAMU-İŞ bugün 4 buçuk saatlik grev yaparak, Başbakanlık önünde eylem gerçekleştirdi.

A+A-

Kamuda örgütlü üç sendika KTAMS, KAMU-SEN ve KAMU-İŞ bugün 4 buçuk saatlik grev yaparak, Başbakanlık önünde eylem gerçekleştirdi. “Halkı günden güne fakirleştiren ve ülkeyi yangın yerine çeviren zamları protesto etmek” gerekçesiyle üç büyük sendikanın yapılan eylem, KTAMS önünde toplantıyla başladı, eylemciler, kortej şeklinde Başbakanlık önüne yürüdü.

Gerçekleşen eylemde KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ve Kamu-Sen Başkanı Metin Atan basın açıklaması yaptı.

Açıklamaların yapılmasının ardından sendika başkanları "Bu tencereleri boşaltanlara iade ediyoruz" diyerek, "Yuh yuh soyanlara" şarkısı eşliğinde boş tencere ve kapaklar ile 'zam kazıklarını' meclisin bahçe duvarına bıraktı.

Eylem, "Güzel Günler Göreceğiz" şarkısı ile üç büyük sendika başkanının el ele birlik mesajı vermesiyle eylem son buldu.

 

Bengihan: "Dilene dilene değil, direne direne kazanacağız"

KTAMS Başkanı Güven Bengihan Başbakanlık önünde basına açıklama yaptı. Halkın açlığa ve sefalete sürüklenirken, ülkenin de felakete sürüklendiğini anlatan Bengihan, Saner ve Arıklı'nın halk için çalışması beklenirken, tüp gaz ekmek ve akaryakıta zam yaptığını anlattı. Bengihan, "Hepsine yazıklar olsun" dedi.

Bengihan konuşmasında şunları ifade etti:

"Onları unutmamak ve unutturmamak için buradayız, hesap soracağız tarihe kara bir leke olarak geçecekler. Ne mutlu bizlere ki ülkemiz için gaile çekiyor, ülkemize, kimliğimizi ve kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bu ülkenin geleceğini çaldınız, tükettiniz, size yazıklar olsun. Ülke yangın yeri iken şehir şehir gezen Cumhurbaşkanına da yazıklar olsun. Ülkede kaynak yok deyip destekleri kesiyorlar ama atamalara devam ediyorlar. Susmadık, susmayacağız. Bilsinler ki ne düşümüzde ne yakınımızda, ne kavgamızda ne de sevdamızdan, ne yurdumuzda ne de umutlarımızın vazgeçeriz. Yolumuz adaletin yoludur. Mücadelemizi sürdürüp, dilene dilene değil, direne direne kazanacağız"

21-004.jpg

 

Serdaroğlu: "Başbakan'a hakkımızı helal etmiyoruz"

Eylemcileri selamlayan Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, eyleme destek vermeyen sendika ve üyelerini işaret ederek eleştirilerde bulundu. "Ya hep beraber, ya hiçbirimiz" diyerek, "Başbakan'a hakkımızı helal etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu özetle şöyle devam etti:

"Ülkede hala neyin ne olacağının farkında olmayanlar var. Siyaset için gelmişiz, olmayan bir hükümete neyi kabul ettirecekmişiz diyorlar. Herhalde bu kişiler zamlardan etkilenmedi. Ya hep beraber ya hiç birimiz... Hepinize sıra gelecek. 10 aydır hükümet vardı da ne oldu? Kimse bizi siyasetle sınamasın. Başbakan'a hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

"Artık bu halka işkence çektirmeyin, Vekillikten de istifa edin sayın Saner" diyen Serdaroğlu, sözlerine son verirken bir kez daha 'siyaset yapıyorsunuz' söylemlerini eleştirdi.

1414.jpg

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan ise, bugünlerde kurulması beklenen yeni hükümetin zamları geri çekmemesi halinde yine geleceklerini söyleyerek,"Yurt dışına gidince KKTC'de neler oluyor diye soruyorlar, utanıyoruz, başımızı öne eğdiniz" ifadelerini kullandı.

 

Atan: "Utanıyoruz, başımızı öne eğdiniz"

"10 ayda ülkeyi perişan ettiniz, enkaz bıraktınız, göreviniz sonlanmadan bırakıp gittiniz. MEMUR-SEN; algı operasyonu ile hükümete yalakalık yapıyor, hükümet yandaşlığı yapıyorsun. Açıklamalar ile insanları farklı düşüncelere sokuyorsunuz çok yazık. Gelecek hükümet zamları geri çekmezse biz yine geleceğiz. Yurt dışına gidince KKTC'de neler oluyor diye soruyorlar, utanıyoruz, başımızı öne eğdiniz. Sayın Arıklı, sahte milliyetçilikle bu ülke yönetilmez."

jjjj-003.jpg

225.jpg

52-001.jpg

12-014.jpg

74.jpg

eylem-polis.jpg

Başbakanlık önündeki eylemde yoğun güvenlik önlemleri alınması da dikkat çekti.

 

Sloganlarla Başbakanlık önüne yürüdüler 

KTAMS önünde toplanan birçok eylemci, boş tencere ve sopalarla dün yapılan ekmek zammına da atıfta bulundu.

KTAMS önünden Başbakanlık önüne yürüyen ve tencere ile kapaklarla alkış tutan eylemciler, "Direne direne kazanacağız", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Hükümet al zammını başına çal" gibi çeşitli sloganlar attı.

Yürüyüşe güzergah üzerindeki iş yeri sahipleri, çalışanlar ve vatandaşlar da alkışlarla destek verirken, yoldan geçen araçlar ise kornalarla katkı sağladı.

 

Tüm iş yerlerinde genel grev

Bugün 08.00-12.30 saatleri arasında hastanelerin 112, Acil ve Yoğun Bakım Servisleri hariç tüm iş yerlerinde genel grev uygulanıyor.

556.jpg

557.jpg

 

kk-147.jpg

223.jpg

222-006.jpg

yyy-005.jpg

eylem-3-001.jpg

eylem-1.jpg


 

FOTOĞRAFLAR: BURÇİN AYBARS / FEHİME ALASYA

Bu haber toplam 2923 defa okunmuştur