1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Savunma sanatları hayat kurtarır”
“Savunma sanatları hayat kurtarır”

“Savunma sanatları hayat kurtarır”

5 yaşından bu yana, 20 yıldır dövüş sporuyla uğraşan Ekim Özgüvenli, düzenli sporun faydalarını anlatıyor…

A+A-

Batuhan BORAKAN

Dövüş sporuna güreş ile başlayıp birçok savunma dalını öğrenen Özgüvenli, “bu sayede 3 kuşak sahibiyim ve altı savunma sanatı branşında ustalık belgem var” dedi.

 “Bu güne kadar hiç dışarıda kavga etmedim” diyen Özgüvenli, “Ben siyah kuşağı dışarıda biriyle kavga etmek için değil, kimse bana zarar veremesin diye taktım, savunma sanatı hayat kurtarır” dedi.

Özgüvenli, “Bir antrenör olarak çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmemiz lazım ki bir kavgacı değil, mütevazi bir şampiyon olsun, işini ringte yapsın” şeklinde konuştu.

 

“Çocuklarınız bu spordan zarar görmez, tam aksine fayda görür”

Ekim Özgüvenli çocuğunu savunma sanatından uzak tutan aile bireylerine çağrı yaparak, “çocuklarınız bu spordan zarar görmez, tam aksine fayda görür kendini dışarıda korumayı öğrenir” dedi.

Özgüvenli, “kendini sadece kavgadan korumayı değil, sigara, uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklardan da korur, düzeni, disiplini ve mütevazı olmayı öğrenir” şeklinde konuştu.

 

“Guinness rekorlar kitabına başvurdum”

Özgüvenli, 1299 tane kayıtlı resmi müsabakası olduğunu söyleyerek “En çok maça çıkan sporcu diye Guinness rekorlar kitabına başvurdum. 1300’üncü müsabakamda Guinness rekorlar kitabından yetkililer gelip kayıt tutacak diye düşünüyorum” dedi.

Özgüvenli, 2 Avrupa şampiyonluğu, 1 Dünya ikinciliği, 3 Dünya üçüncülüğü, Akdeniz şampiyonluğu, Bulgaristan şampiyonluğu, Balkan üçüncülüğü, 3 Türkiye şampiyonluğu ve 74 KKTC şampiyonluğu olduğunu belirtti.

 

Bu haber toplam 2449 defa okunmuştur
Etiketler :