1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Piyasadaki havyan sıkıntısı, fiyatlara yansıdı: Bayram öncesi ‘ET’E ZAM
Piyasadaki havyan sıkıntısı, fiyatlara yansıdı: Bayram öncesi ‘ET’E ZAM

Piyasadaki havyan sıkıntısı, fiyatlara yansıdı: Bayram öncesi ‘ET’E ZAM

Dana karkasın kilosu 2 TL’lik zam ile 25 TL’den 27 TL’ye yükseldi, dana eti fiyatlarında ise ortalama 4 ila 7 TL arasında artış yaşandı. Buna göre kasap reyonlarında kilosu 45 TL’ye satılan dana eti fiyatı 49TL’ye yükselirken, dana kıymanın kilosu ise 45

A+A-

Fehime ALASYA

Et tüketiminin arttığı bayram öncesinde dana etine zam geldi. Dana karkasın kilosu 2 TL’lik zam ile 25 TL’den 27 TL’ye yükseldi.

Dana eti fiyatlarında ise ortalama 4 ila 7 TL arasında artış yaşandı. Buna göre kasap reyonlarında kilosu 45 TL’ye satılan Dana eti fiyatı 49TL’ye yükseldi.

Dana kıymanın fiyatı ise 45 TL’den 47 TL’ye çıktı.  

Kuzu pirzola 60 TL, kıyma ise 44,90 TL olan reyon fiyatlarında bir değişiklik yaşanmadığı görüldü.

Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak, yapılan artışın piyasadaki hayvan sıkıntısından kaynaklandığını belirtirken, “Kesime göre üretim az, o yüzden bu artış yaşandı. Üretim çok azaldı, üreticiler de haklı, her şey pahalı…” dedi.

Piyasadaki hayvan sıkıntısından dolayı artış yaşandığını ifade eden Akbıçak, “Piyasada havan olmadığı için bu sıkıntı yaşandı. Bayramdan sonra da kuzu fiyatlarında artış yaşanacak” dedi.

Etteki zam, market kasaplarında göze çarptı

Öte yandan, YENİDÜZEN’in 8 Haziran Cuma günü bazı market kasaplarından aldığı et fiyatlarının yapılan artışla birlikte birkaç gün geçmesine rağmen 8 ila 11 TL arasında yükseldiğini gözlemledi.

8 Haziran’da Dana Kıyma’nın market fiyatlarındaki kilosu 48 TL iken yapılan artış ile fiyatlar dün reyonlarda 59 TL’yi gördü.

yeniduzen-satin-aliniz-521.jpg

 

 

   

Bu haber toplam 2309 defa okunmuştur