1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Meril’den Türkiye ikinciliği
Meril’den Türkiye ikinciliği

Meril’den Türkiye ikinciliği

Meril Sonakın, 10 yaş masterler turnuvasında Türkiye’nin en iyi 2’nci tenisçisi olmayı başardı.

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 4 ayrı 10 yaş turnuvasını da birinci tamamlayan ve KKTC’nin en iyi 10 yaş bayan tenisçisi arasında yer alan Meril Sonakın, bu başarısının ardından Türkiye’de davet edildiği 10 yaş masterler turnuvasında Türkiye’nin en iyi 2’nci tenisçisi olmayı başardı.
Ankara’da 8-13 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen 10 yaş master tenis turnuvasına ülkemizin Gönyeli Tenis Kulübü oyuncusu Meril Sonakın, antrenörü Mustafa Ülker ile maçlarını tamamladı. Turnuvaya ana tablodan başlayan Meril Sonakın ilk turda Lara Bozunoğulları ile oynadığı maçı 6-3, 6-7 ve 7-5’lik setlerle kazanarak adını ilk 16’ya yazdırdı. İkinci turda turnuvanın üçüncü seribaşı Simru Önen’i 6-3 ve 6-1’le geçen Meril, çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde Sude Çapaoğlu ile oynadığı maçı ise 6-0 ve 6-3’lük setlerle kazanan Meril yarı finale yükselmeyi başardı. Yarı finalde İpek Ediz Arslan’ı da 6-3 ve 7-5’lik setlerle mağlup eden Meril Sonakın, finale kalma başarısını gösterdi.
Finalde turnuvanın 2 numaralı seri başı ile karşılaşan Meril, final maçını 6-1 ve 6-0’lık skorla kaybederek turnuvayı ikinci tamamladı. Bu sonuçla Türkiye 10 yaş bayanlar kategorisinde 2 numara oldu.

Çiftlerde yarı finale kaldı

Ayni turnuvada çiftler müsabakasında da mücadele eden Meril Sonakın, Ankara Tenis Kulübü oyuncusu Melike Kıymaz çift bayanlara katıldı. Çift bayanlarda da yarı finale kadar yükselmeyi bilen Sonakın ve Kıymaz çifti, yarı finalde oynadıkları maçı Uslu ve Arslan çiftine 6-2 ve 6-0 kaybederek çiftlerde ilk dörde kaldı.

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur