1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Lefkoşa Belediye Tiyatrosu”na güneyden ödül
“Lefkoşa Belediye Tiyatrosu”na güneyden ödül

“Lefkoşa Belediye Tiyatrosu”na güneyden ödül

“Lefkoşa Belediye Tiyatrosu”na AKEL Merkez Komitesi’nin Tefkros Anthias – Thodosis Pieridis Kültürel Katkı Ödülü

A+A-

AKEL Merkez Komitesi’nin Tefkros Anthias – Thodosis Pieridis Kültürel Katkı Ödülü Komitesi Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk bireylerin, grup ve derneklerin isimlerini içeren listeyi değerlendirmesinin ardından, Kıbrıs’ın kültürel yaşamına katkılarından dolayı Lefkoşa Türk Belediyesi Tiyatrosu’nun da aralarında olduğu üç kültür kuruluşuna Tefkros Anthias ve Thodosis Pieridis’in ölümlerinin 50. Yıldönümünde 2018 yılı ödülünü vermeyi kararlaştırdı.

1989’dan bu yana aralıksız olarak her yıl verilen ödülün amacı Kıbrıs halkının kültür seviyesinin gelişmesine çalışmalarıyla önemli katkılarda bulunan kültür ve sanat emekçilerinin sundukları değerli hizmetleri tanıyarak, onların takdir edilmesi, ödüllendirilmesi ve onurlandırılmasıdır.

Lefkoşa Türk Belediyesi Tiyatrosu’nun toplumun kültürel gelişimine olduğu kadar, aynı zamanda iki toplum arasında güvenin ve demokratik kültürün geliştirilmesine de dev bir katkısı olduğu değerlendirmesini yapan Ödül Komitesi bu önemli ödülün Lefkoşa Türk Belediyesi Tiyatrosu’na verilmesine karar verdi. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yanında tiyatro sanatçısı Stelyos Kafkaridis ve şair Andonis Katsandonis de kültürel katkılarından dolayı ödüle layık görüldü.

b1-036.jpg

“Lefkoşa Belediye Tiyatrosu” Ödüllendirme Gerekçesi

Kıbrıs Türk tiyatrosunda öncü bir role sahip olan “Lefkoşa Belediye Tiyatrosu” önyargıları, güvensizlikleri, tehditleri ve engelleri aşarak, barışçıl işbirliği ve karşılıklı saygı düşüncesini öne çıkararak, yurdumuzun yeniden birleşmesi mücadelesine büyük vizyonlarla izlediği süreçle katkıda bulunarak öncü rolünü doğrulamaktadır.

“Lefkoşa Belediye Tiyatrosu” aşılması zor güçlüklere ve çok sınırlı olanaklara rağmen, önemli tiyatro eserlerini sahneleyerek dikkate değer sanatsal başarılara imzasını koydu. Tamamen insani evrensel ideallere ve barışa inatla hizmet ederek, ülkenin kültürel yaşamına 38 yıl boyunca kesintisiz katkılarıyla pratikte toplumsal gelişimde ve demokratik kültürün yaratılmasında önemli bir faktör olmayı başardı.

“Lefkoşa Belediye Tiyatrosu” çetin ama aynı zamanda cesur ve umut veren süreciyle Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin işbirliği örneği ve ortak vatanımızın yeniden birleşmesi mücadelesinde bize yol gösteren aydınlık bir fener olmaya devam ediyor.

Ülkenin kültürel yaşamına, iki toplum arasında kültürel bağların güçlenmesine ve tiyatro sanatı aracılığıyla barış kültürünün gelişmesine uzun yıllar boyunca sunduğu önemli katkılarından dolayı AKEL Merkez Komitesi’nin Tefkros Anthias ve Thodosis Pieridis Kültürel Katkı Ödül Komitesi 2018 yılı ödülüyle “Lefkoşa Belediye Tiyatrosu”nu onurlandırmaya karar verdi.  

Ödülü Lefkoşa Belediye Tiyatrosu adına Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel aldı

Akel Merkez Komitesi Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel, Tiyatro sanatçısı Stelyos Kafkaridis ve şair Andonis Katsandonis’e ödülleri takdim etti. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu adına ödülü alan Ummanel konuşmasında şunları dile getirdi:

“Değerli dostlar, bu akşam burada Lefkoşa Belediye Tiyatrosu adına bu ödülü almak üzere bulunmaktan onur duyuyorum. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu olarak bizler insanlığın aydınlığına ve barışa hizmet etmeyi amaç edindik. Bu ödül tiyatromuza “toplumun kültürel gelişimi yanında iki toplum arasındaki demokrasi ve barış kültürünün gelişimine de katkıda bulunmaktan” dolayı verildi. Bu bizler için son derece gurur vericidir. Bu sebeple öncelikle ödülü layık gören AKEL ve Ödül Komitesi’ne teşekkür ederiz. Bunun yanında, sanat aracılığıyla barış yolunu yıllar önce açan ustalarımıza, tiyatromuzun kurucularına çok teşekkür ediyoruz. Onlar yanında, bugün bu yolu yürümekte olan ve bu rotayı geleceğe taşıyacak olan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun bütün kadrosuna, sanatçılarına, teknisyenlerine çok teşekkürler. Son olarak, bugüne kadar bu yolu birlikte yürüdüğümüz, bugün yürümekte olduğumuz ve gelecekte de yürüyeceğimiz bütün Kıbrıslırum sanatçı dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Dilerim ki bu ödül, aynı zamanda, sanatın birleştirici gücünün daha da anlaşılmasına katkıda bulunur.”

 

 

 

 

Bu haber toplam 2681 defa okunmuştur