1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTAMS Cuma grevde
KTAMS Cuma grevde

KTAMS Cuma grevde

KTAMS zamları protesto etmek amacıyla tüm ülke genelinde 20 Aralık Cuma günü 12.30-15.30 saatleri arasında grev yapacağını açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) zamları protesto etmek amacıyla tüm ülke genelinde 20 Aralık Cuma günü 12.30-15.30 saatleri arasında grev yapacağını açıkladı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, aynı gün saat 13.30’da da sendika binasından Meclis’e yürüyerek zamları protesto edeceklerini belirtti.

Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, “ UBP hükümetinin her alanda ülkeye çok zor dört yıl yaşatmasının ardından büyük umutlarla ve programları hazır olduğu iddiasıyla CTP/BG-DP/UG hükümeti kuruldu. Ne yazık ki bu hükümetin bugüne kadarki tek icraatı zam yapmak oldu” dedi.

Hükümetin elektriğe yüzde 30, akaryakıta yüzde 2.50 ve son olarak dün de tüp gaza yüzde13 oranında zam yaparak çalışanların alım gücünü sürekli gerilettiğini kaydeden Kaptan, “Emeğin partisi olduğunu iddia edenler zamları otomatik tarifeye dayandırırken, emeğin karşılığı ücretlere ise hayat pahalılığını bile vermemektedir” ifadesini kullandı.

Kaptan, tüm kamu emekçilerini ve halkı, zamlara karşı greve destek vermeye ve yürüyüşe katılmaya çağırdı.(tak)

Bu haber toplam 1798 defa okunmuştur
Etiketler : , ,